Evde sıkılan kediler için sanal gerçeklik gözlüğü tasarlandı

Evde sıkılan kediler için sanal gerçeklik gözlüğü tasarlandı

Evcil hayvanlar evde yalnız kaldığında neler yaptığını, eve yerleştirdiğimiz kameralar sayesinde öğrenebiliyor olsak da ne kadar sıkıldıklarını, ne düşündüklerini tahmin bile edemiyoruz. Evdeki kedinizin sıkılmaması amacıyla kediler için VR gözlüğü geliştirildi.

Beyin izleme, duygu ölçme, dijital pazarlama ajansı Isobar, yaptığı yeniliklerle tanınıyor. Nörobilim araştırmaları kullanılarak kullanıcıların sanal gerçeklik içeriğine karşı duygusal tepkilerini ölçen ilk şirketlerden biri olan Isobar, kısa süre önce Avustralya'da bulunan Victoria Zoos ile iş birliği yaparak, günümüzde yaygınlaşmaya başlayan VR gözlüklerini kedilere uyarladı.

PVRR adı verilen cihaz, kedilerin duygularını belirli uyaranlara karşı izlemek için EEG ve EKG teknolojisini kullanıyor. Metodoloji, kedilerin daha az renk gördüklerini, ancak karanlıkta insanlardan daha iyi gördüklerini kanıtlıyor. Isobar testleri sadece kedileri değil, kuşlar ve balıklar üzerinde de aynı etkinin olduğunu söylüyor. Bıyık zayıflaması ve dokunsal telemetri  olarak adlandırılan yöntemlerle kedilerin bir şeye ne derece ilgili olduğunu anlayarak, karşılarına ona göre ilgilenebileceği materyalleri çıkarıyor.

Kedi VR gözlüğü, her ne kadar 1 Nisan şakası haberi gibi görünse de gözlüğün tamamen gerçek olduğunu belirtelim. Eğer kediniz sıkılmasın istiyorsanız yakın bir zaman sonra siz de kediniz için bir VR gözlüğü edinebilirsiniz. Gözlüğün detaylarına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.