Google E-Tablolar'a artık makrolar kaydedilebilecek

Google E-Tablolar'a artık makrolar kaydedilebilecek

Google, kullanıcıları için kolaylık sağlayacak Google E-Tablolar için yaptığı büyük yeniliği duyurdu. Google E-Tablolar'a artık makrolar da kaydedilebilecek.

Google'ın üretkenlik paketlerinde var olan ve Google E-Tablolar için bir eksiklik olarak adlandırılan bu özellik, G Suite'te de bulunmuyordu. Araçlar menüsünde yer alan yeni “kayıt makroları” özelliği, yapmayı düşündükleriniz için büyük kolaylık sağlıyor. Makro özelliğini kullanmak için yapmanız gereken tek şey kayda başlamak oluyor. Daha sonra her zamanki adımları geçiyorsunuz ve işiniz bittiğinde bu adımları tekrarlamak için tek yapmanız gereken makroyu çalıştırmak oluyor. Bundan sonra bir kere daha aynı e-tabloyu tekrar tekrar biçimlendirmek için vakit harcamanıza gerek kalmıyor.

E-Tablolar makroyu arka planda komut dosyası koduna dönüştürüyor ve isterseniz size komut dosyasını düzenleme seçeneği de sunuluyor.

Makro desteğine ek olarak, E-Tablolar güncelleştirmesinde ayrıca, sayfa sonları ekleme, özel kağıt boyutları, satır ve sütun gruplaması için yeni seçenekler ve çevirme seçeneği de dahil olmak üzere yeni özellikler yer alıyor. Bunların yanında artık pivot tablolardaki verileri zaman çerçevesine göre gruplama özelliği de mevcut olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.