Düğün.com, sanat odaklı bir pazar yeri olan iyisahne.com'u satın aldı

Düğün.com, sanat odaklı bir pazar yeri olan iyisahne.com'u satın aldı

2016 yılında 5 milyon TL değerlemeyle yatırım alan sanatın ve sanatçının pazar yeri olan iyisahne.com, Düğün.com tarafından satın alındı. Hatırlatmak gerekirse Düğün.com Türkiye’de her yıl evlenen 600 bin çiftin 300 bininin kullandığı bir platform olarak hizmet veriyor.

5 binden fazla müzisyenden oluşan online sanatçı topluluğu

Geçtiğimiz dönemlerde GBA (Galata Business Angels), EGİAD Melekleri, BIC Angels, İstanbul Startup Angels ve BİST Özel Pazar’ın (Borsa İstanbul) yatırımlarını alan iyisahne.com, 1000’e yakın profilde kayıtlı yaklaşık 5 binden fazla müzisyenden oluşan Türkiye’nin en büyük online sanatçı topluluklarından birine sahip.

Satın alma ile ilgili bir açıklama paylaşan Düğün.com CEO’su Emek Kırbıyık, bu stratejik satın almada, iyisahne.com platformunda sunulan içeriğin yüksek kalitesinin yanı sıra kullanılan teknolojilerin ve iyisahne ekibinin enerjisinin başrolü oynadığını belirtti.

Düğün.com ile iyisahne.com’un aynı çatı altında buluşmasıyla ortaya çıkacak olan sinerjinin, bu siteler aracılığıyla hizmet ve ürünlerini pazarlayanlar ile platformların kullanıcıları için benzersiz bir buluşma yeri oluşturduğunu da söyleyen Emek Kırbıyık,  yıllık 300 bin Düğün.com kullanıcısının iyisahne.com’un uygun içeriği ile buluşmasının her iki tarafı da heyecanlandırdığını iletti.

Uygun koşulların oluşması ve tarafların el sıkışmasıyla bu satın almanın gerçekleşmesinden çok memnun olduklarını dile getiren Kırbıyık, böylece düğün.com kullanıcılarının düğünlerini daha da güzelleştirecek hizmeti en doğru adresten alabilecekken, iyisahne.com sanatçıları daha geniş kitlelere seslerini duyurabileceklerini paylaştı.

İkinci satın alım

Satın alma ile ilgili kısa bir açıklama paylaşan iyisahne.com Kurucu Ortağı ve CEO’su Sinan Zabunoğlu, 3 yıllık yolculuğunun sona erdiğini fakat kuruluş misyonlarını Düğün.com ailesine devrederek, gemiyi korunaklı bir limana yanaştırdıklarına inandığını belirtti.

iyisahne.com satın almasının Düğün.com tarafından yapılan ikinci satın alma olduğunu da belirtelim.Hatırlatmak gerekirse Düğün.com anne-bebek temalı hizmet veren anneysen.com’u Hasan Aslanoba, Çağlar Erol gibi yatırımcıların yatırım yaptığı Aylin Çakır ile Pınar Şimşek’ten 2016 yılında satın almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.