Apple, Isaac Asimov'un bilim kurgu klasiği Foundation serisini TV'ye uyarlamaya hazırlanıyor

Apple, Isaac Asimov'un bilim kurgu klasiği Foundation serisini TV'ye uyarlamaya hazırlanıyor

Apple, bilim kurgu edebiyatı ustalarından Isaac Asimov'un ödüllü Foundation adlı üçlemesinin televizyon serisi haline getireceklerini açıkladı.

Terminator ve Star Trek filmlerinin yapımcısı olan Skydance Media tarafından hazırlanacak seri, The Dark Knight, Man of Steel ve Batman v Superman gibi filmlerin senaristi David S. Goyer ile Terminator: The Sarah Connor Chronicles dizisinin yaratıcıs Josh Friedman imzasını taşıyacak.

"Foundation", "Foundation and Empire" ve "Second Foundation" isimli kitaplardan oluşan üçleme, Galactic Empire tarafından yönetilen Samanyolu'nda geçiyor. Serinin ana karakteri olarak karşımıza, geleceği tahmin etmenin bir yolunu geliştirmiş olan Hari Seldon isimli tarihçi çıkıyor. Galactic Empire'ın çöküşünü ve çöküşün ardından gelen karanlık çağı önceden gören Hari Seldon, insanlığı bu karanlıktan kurtarmak için bir yolculuğa çıkıyor.

Apple, Isaac Asimov’un Foundation'ı dışında çok sayıda orijinal içerik projesi üzerinde de çalışıyor. Ayrıca geçtiğimiz ağustos ayında Apple, Game of Thrones'a rakip diziler üretmek için 1 milyar dolarlık bütçe ayırmıştı. Teknoloji devi bu hamlesiyle, Netflix ve Amazon gibi dijital yayıncılara da rakip olacak gibi görünüyor. Serinin yayın tarihi ise henüz belli değil.

Isaac Asimov'un Foundation serisi daha önce birçok kez televizyona uyarlanmaya çalışılmış, fakat herhangi bir sonuç elde edilememişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.