Türkiye'deki mobil oyun pazarı 944 milyon TL'ye ulaştı

Türkiye'deki mobil oyun pazarı 944 milyon TL'ye ulaştı

Bugün gerçekleşen Webrazzi Dijital 2018 konferansımızın konuşmacıları arasında yer alan Netmarble Genel Müdür Yardımcısı Aras Şenyüz, hem ülkemizde hem de dünyadaki mobil oyun pazarı ile ilgili önemli veriler paylaştı. Mobil oyunun Nokia telefonlarındaki Snake oyunu ile hayatımıza girdiğini belirten Şenyüz, dünya mobil oyun pazarının 2017 yılında yüzde 27 büyüdüğünü belirtti.

Tüm dünyada mobil oyun pazarının 204 milyar TL seviyelerine kadar geldiğini de ekleyen Şenyüz, ülkemizde ise mobil oyun pazarının yüzde 42 büyüme yaşadığını ve 944 milyon TL'ye ulaştığını da iletti. Avrupa'da yer alan ülkeler arasında en çok internet tüketen ikinci ülkenin Türkiye olduğunu da paylaşan Şenyüz, ülkeminin önemli bir potansiyele sahip olduğunu da ekledi.

Günlük ortalama mobil oyun süresi 57 dakika

2017 yılındaki ülkemizdeki 30 milyon oyuncunun her gün ortalama 1 saat mobil oyun oynadığını belirten Şenyüz, akıllı telefonların gelişmesi ve daha da güçlenmesi ile birlikte günlük ortalama oynanış süresinde yüzde 24 oranında artış yaşandığını da paylaştı.

2016 yılında 46 dakika olan günlük ortalama mobil oyun oynama süresi 2017 yılı ile birlikte 57 dakikaya kadar çıktı. 2017 yılı ile birlikte oyun dünyasının platform değişikliği yaşadığını da ekleyen Şenyüz, PC temelli pek çok başarılı oyunun mobil platformlara giriş yaptığını da belirtti.

Ortalama olarak oyuncu yaş ortalamasının 18 olduğunu da paylaşan Şenyüz, mobil oyunlara baktığımızda ise yaş ortalamasının artığını ve ortalama 26 yaşa çıktığını belirtti. 2017 yılı ile birlikte oyuncuların reklamlarda hayatlarında gerçekten oyun oynayan ünlüleri görmek istediklerini de paylaşan Şenyüz, hem genele hem de lüks tüketime odaklanan pek çok markanın oyunlar ile alakalı reklamlara sahip olduklarını da belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.