Dijital kartvizt uygulaması: >we

">we" ya da diğer adıyla "more than we", dijital bir kartvizitlik görevi görüyor. Tanıştığınız insanları daha düzenli bir şekilde kaydetmenizi sağlayan bu uygulama aynı zamanda kartviztliğinizi etkin bir biçimde yönetmenize destek oluyor.

Üstelik uygulamada oluşturduğunuz kartvizitlere konum bilgisi ve notlar gibi kişisel detaylar eklemeniz de mümkün.Her yeni bağlantıyı gruplayan >we, birden fazla profil paylaşmanızı sağladığı gibi bu profillere hatırlatıcılar eklemenize de olanak tanıyor. Uygulamayı kullanmak isteyenler için şöyle bir göz atalım.

>we'ye kaydolmak için e-mail adresinizi verdikten sonra kullanıcı adınızı ve şifrenizi belirlemeniz yeterli oluyor. Daha önce mailinizi tanımlamış olduğunuz LinkedIn ve Twitter gibi platformlardan otomatik olarak bir derleme yapıyor. Böylece hızlıca profilinizi oluşturmuş oluyorsunuz.

Oluşturulan profile göz atmak istiyorsanız sayfayı aşağı kaydırmanız yeterli. Bir sonraki adımda ise uygulama size hesabınızı onaylamak için bir mail gönderiyor. Bu maili onaylamanızın ardından uygulamaya kartviztlerinizi eklemeye başlıyorsunuz.

Ben uygulamayı denemek için editörümü ekledim. Mail adresini yazdıktan sonra ise bir bildirim ile karşılaştım. Uygulama ekleme işleminin karşı tarafa bildireceğini tarafıma bildiriyordu. Dolayısıyla bu uygulamayı kullanmayı düşünen kullanıcılara şimdiden söyleyelim, eklediğiniz her bir kişiye mail atılarak konu hakkında bilgilendiriliyor. Mailin konu kısmında ise İngilizce olarak bugün seninle tanışmak güzeldi yazıyor. Dolayısıyla yeni tanıştığınız kişileri aynı gün içinde eklerseniz çok bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Ancak tüm kartviztliğinizi aynı gün uygulamaya geçirmek, ciddi bir mail trafiği yaratabilir.

Uygulamanın en iyi özelliği ise yukarıda sağda yer alan hatırlatıcı ekranı. Ben henüz yeni açtığım için herhangi bir hatırlatma söz konusu değil.  Ancak uygulamanın sitesinde yer alan görsellere göre hatırlatıcı eklediğiniz bağlantı sayısı arttıkça aşağıdaki görseldeki gibi görünüyor. Böylece uygulama kimlerle ne zaman tanıştığınızı unutmamanızı sağlıyor. Aynı zamanda bir ihtiyaç halinde bağlantılarınızı tek bir yerden kolayca görüntüleyebiliyorsunuz.

Kişiler kısmında bağlantılarınızı görüntüleyebilir, arama yapabilir ve hamburger ikonuna basarak aramayı filtreleyebilirsiniz. Uygulama içinde grup oluşturma seçeneğinin bulunduğunu da belirtelim. Son olarak ürününe bir mesaj kutusu eklemeyi ihmal etmeyen >we, kullanıcıların ekleme taleplerini bu alandan yönetmesini sağlıyor.

">we"nin yeni bir uygulama olarak eklenen herkese bildirim göndermesi oldukça anlaşılabilir bir durum. Ancak bazı kullanıcı adayları bu iş hayatındaki bağlantılarına bu konuda mail gitmesini hoş görmeyebilir. Yine bu konuda uyarılmak ince ve güzel bir detay olmuş diyebilirim. Ayrıca >we uygulamasında kullanılan görsellerde dünyanın farklı yerinden kimlikleri öne çıkarılması da uygulamayı oldukça sempatik ve saygıdeğer bir konuma yerleştiriyor. Uygulamayı kullanavn isimler arasında  MSG Ventures'un VC'si  Jay Kapoor ve Product Hunt'ın kurucusu Ryan Hoover yer alıyor. Uygulamanın şimdilik sadece iOS sürümü mevcut.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.