Singapur hükümeti, blockchain girişimlerini destekleyeceğini açıkladı

Singapur hükümeti, blockchain girişimlerini destekleyeceğini açıkladı

Singapur hükümeti, az gelişmiş Güney Doğu Asya bölgelerinin de finansal sisteme daha katılımcı olabilmeleri için blockchain araştırmalarını destekleyeceğini açıkladı.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Güney Doğu Asya ülkelerinin maliye bakanlarının katıldığı bir toplantının açılışında konuşan Singapur Maliye Bakanı Heng Swee Keat, hükümetlerinin, bu bölgede finansal olanaklara erişimin daha kolay olabilmesi için blockchain gibi teknolojileri adapte etme planlarından bahsetti.

Bakan özellikle fintech girişimleri destekleyeceklerini açıkladı ve blockchain teknolojisinin güvenli ve ucuz fon transferi sağladığı örneğini vererek bu teknolojinin bölge ülkelerde finansal kurumlara erişimi olmayan insanlar için yeni olanaklar sağlayacağını belirtti.

İlgili hükümetlerinin, blockchain teknolojisini özellikle finansal sektöre adapte etmek için çalışmalara başladığı bu dönemde gelen Singapur Maliye Bakanı'nın açıklamasında, spesifik olarak üzerinde çalışılan bir blockchainden bahsedilmiyor.

Geçtiğimiz ay Singapur Bilgi ve Medya Geliştirme Kurumu(IMDA), bölgedeki blockchain gelişimlerini ve araştırmalarını teşvik etmek için, devlet fonu ile bir blockchain yarışması düzenlemişti. Bu arada komşu ülke Malezya’da, bölgede bankacılık hizmetlerini daha ileri seviyelere taşıyabilmek için blockchain çalışmalarına başladı.

Malezya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı, geçtiğimiz ay yaptığı bir konuşmada, ülkedeki 9 bankanın şimdiden blockchain tabanlı fon transferi uygulamaları üzerine merkez bankası ile birlikte çalışmaya başladığını duyurmuştu. Hangi bankaların bu ortaklığa katıldığı açıklanmasa da, blockchain tabanlı bankalar arası bir fon transferi sistemi geliştirmek için gereken harcamaları da gene bu 9 banka ortaklaşa yapıyor.

Bölgede ki gelişmeler bununla da sınırlı kalmıyor. Bankog Post’un haberine göre Tayland’ın Siam Bankası ise Ripple ile sınır ötesi fon transferi uygulamaları için çalışmalara başlamış durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.