Geçtiğimiz 9 ayda 1400 Turkcell mağazası yenilendi

Geçtiğimiz 9 ayda 1400 Turkcell mağazası yenilendi
Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan

Turkcell'in Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı konumunda olan Murat Erkan, firmanın perakende dönüşüm ve gelecek planları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Son 9 ay içinde 1400 Turkcell mağazasını tasarım ve içerik anlamında yenilediklerini belirten Erkan, mağazaları normal Turkcell mağazaları ve Turkcell Plus mağazaları olarak ikiye ayırdıklarını paylaştı.

Özellikle metrekare anlamında daha büyük olan Turkcell Plus mağazaları normal mağazalara oranla daha fazla ürün çeşitliliğine ve deneyim alanlarına sahip. Çalışa eğitiminin ve sertifikasyonun öneminden de bahseden Erkan, sertifika programlarının 6 bin 500'e yakın çalışanın tamamladığını da belirtti.

Dijital imza ile süreçler hızlanıyor

Geecekte tüm çalışanlarının sertifika programını tamamlayan çalışanlardan oluşacağını da ileten Erkan, çalışanlar için sağlık sigortası, hayat sigortası ve ürünlerin indirimli sunulması gibi pek çok ayrıcalık tanındığını da ekledi. Mağaza çalışanları için toplamda 12 ayrıcalık ve fayda sağladıklarını paylaşan Erkan, bu sayede işten çıkma oranlarını yüzde 30'un altına çekmeyi hedeflediklerini de belirtti.

Eğitimler ve sertifika programı sayesinde müşteri memnuniyetini yükselttiklerini de sözlerine ekleyen Murat Erkan, müşteri memnuniyet skorlarının 5 üzerinden yapılan değerlendirmede 4,23’den 4,36’ya yükseldiğini paylaştı. Mağazadan yapılan tüm siparişlerin dijital otomasyon sayesinde dijital olarak yapıldığını da belirten Erkan, müşterilere tabletler ile hizmet verildiğini ve dijital imza sayesinde süreçlerin hızlandığını da ekledi.

18 bini aşkın ekran

Mağaza içinde yer alan ekranlardan bahseden Murat Erkan, Türkiye genelindeki tüm mağazalarda toplamda 18 bin ekran olduğunu ve bu ekranların tek bir noktadan kontrol ettiklerini de paylaştı. Uzaktan kontrol sayesinde ekranlardaki içerik değişimin daha hızlı gerçekleştiğini belirten Erkan, belirli bir mağaza için uzaktan kampanya yapabildiklerini veya sadece o mağazanın ekranındaki içeriği değiştirebildiklerini de paylaştı.

Fiberin hem Turkcell hem de 5G mimarisi için oldukça önemli olduğunu paylaşan Erkan, her yıl 2 veya 3 şehire daha fiber teknolojisini götürdüklerini 2018'de de 2-3 şehirde fiberi kullanıma sunacaklarını belirtti. Fiber yatırımlarına başladıklarından bu yana fibere toplam 5.8 milyar TL yatırım yaptıklarını da sözlerine ekleyen Erkan, bugün toplamda 19 ilde fiber teknolojisini götürdüklerini de aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.