Facebook, büyük sayfalar için doğrulama sürecini değiştiriyor

Facebook, büyük sayfalar için doğrulama sürecini değiştiriyor

ABD için ara seçim dönemi yaklaşırken, Facebook da büyük takipçi kitlesine sahip sayfalar için yeni bir doğrulama süreci oluşturuyor. Facebook'un doğrulama hakkındaki yeni kuralları, büyük işletmelerin Instagram ve Facebook sayfalarını etkileyecek.

Facebook yetkilileri cuma günü yaptığı açıklamada, büyük işletmelerin sayfaları için böyle bir doğrulama sürecinin gelecek olmasını "ABD dışındaki insanların, iç politika gibi konularda hileli yayınlar yapmasını engellemeye yönelik bir hareket" olarak tanımladı. Facebook'ta siyasi reklam satın alan herkesin kimliğinin doğrulandığını da belirtelim.

Facebook, yeni doğrulama işleminin yalnızca takipçisi fazla olan sayfalar için geçerli olacağını belirtirken, az takipçili sayfaların bundan etkilenmeyeceğini söyledi. Doğrulama, kişinin gerçek kimliği ile Facebook bilgilerinin örtüşüp örtüşmediğini ve Facebook'taki adresin gerçek olup olmadığını ortaya çıkaracak olan "gerçek posta" yoluyla gerçekleşecek. Facebook'taki adrese içinde bir kod olan mektup gönderilecek ve o kodun platformdakiyle uyuşup uyuşmadığına bakılacak.

Geçen yıl Facebook, 100 milyondan fazla insan tarafından görülen yayınlar oluşturabilecek 500'e yakın sahte sayfa tanımlamıştı. Ruslar, silahlılar ve din gibi ABD halkını bölen ve hatta gerçek hayattaki gösterileri teşvik eden sayfalar oldukları içinde haklarında suç duyurusunda bulunulmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.