Duygusal zekaya yönelik öğünler sunan yiyecek otomatı: Intangible Goods 

Duygusal zekaya yönelik öğünler sunan yiyecek otomatı: Intangible Goods 

Sydney'de bir yiyecek otomatı insanlara zihinsel ve duygusal sağlığı geliştirecek aktivite paketleri sunuyor. Bir yiyecek boyutunda olan bu aktivite paketleri aslında enstalasyon sanatının en güzel örneklerinden birini oluşturuyor. Sydney CBD'de (Merkezi İş Bölgesi) yer alan yiyecek otomatı şeklindeki enstalasyon sanatı, ziyaretçiler tarafından da denenebiliyor.

Şeker ya da abur cubur bulunduran diğer yiyecek otomatlarının aksine bu otomat akıl yiyeceklerine odaklanmış durumda. Intangible Goods (soyut ürünler) ismindeki bu projenin ardındaki sanatçılar ise Elizabeth Commandeur ve Mark Starmach. Belli psikolijik ihtiyaçları işaret etmek için tasarlanan paketler,  connection (yakınlık) veya imagination (hayal gücü) gibi başlıklarla karşımıza çıkıyor. Bu başlıkların yanı sıra doyum, arkadaşlık, cesur olma, kendini yapılandırma, sakin olma ve bir şeylerin kendiliğinden gelişmesine müsaade etme gibi konulara da odaklanan paketlerin içinde haritalar, kalemler, notlar ve aktivite önerileri yer alıyor.

Bu interaktif çalışmayı ortaya çıkarmak için akıl sağlığı profesyonelleriyle bir araya gelen sanatçılar, insanların yoğun bir iş gününde kendilerine vakit ayırarak duygusal ihtiyaçlarını gidermesine de destek oluyor. Böylece insanların akıl sağlığını ihmal etme ihtimalinin önüne geçiliyor. Şimdilik tek bir konumda hizmet veren otomat, Sydney’nin CBS bölgesindeki farklı konumlara da taşınacak. Ürünleri denemek isteyen insanların bir paketi 1.50 dolardan satın alabildiğini de belirtelim.

Sağlık kavramının sadece fiziksel olarak konumlandırıldığı günümüzde sanatçıların bu çalışması etkileyici bir niteliğe sahip. Elizabeth Commandeur ve Mark Starmach bu otomat ile hem akıl/ruh sağlığı konusunu gündeme getirmiş oluyor hem de iş stresi ile boğuşan bünyelere 1.50 dolar karşılığında bir yardım kiti sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.