Teknoloji Zirvesi’nin ikinci gününde 5G teknolojisinin geleceği konuşuldu

Teknoloji Zirvesi’nin ikinci gününde 5G teknolojisinin geleceği konuşuldu

Turkcell'in bu yıl 9’uncusu düzenlediği Teknoloji Zirvesi'indeki önemli gelişme ve haberleri sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Teknoloji Zirvesi 2018'in 2. gününde 5G teknolojisinin geleceği ele alındı.

5G teknolojisi konusunda ülkemizde dijital dönüşümü başlatan firmalardan biri olan Turkcell, Teknoloji Zirvesi 2018 ile 2 bin 500’ten fazla iş ortağını bir araya getirdi. Teknoloji Zirvesi’nin 2. gününde 4.5G’den 5G’ye geçiş süreci, şu ana kadar yapılanlar ve ilerleyen dönemde geliştirmek üzerinde çalışan teknolojiler, sektörün önemli isimleriyle birlikte gün boyunca değerlendirildi.

Zirvenin açılış konuşmalarını Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell Şebekelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey, RTÜK Kurul Üyesi Taha Yücel, International Telecommunication Union (ITU) Telekom Standartları Bürosu Direktörü Dr. Chaesub Lee ve Telecom Infra Project Yönetim Kurulu Başkanı ve Deutsche Telekom Genel Müdür Yardımcısı Axel Clauberg yaptığını da ekleyelim.

"Sadece bir haberleşme teknolojisi değil"

Konuşmasında dijital operatör vizyonuyla, dijitalleşme ve sanayi 4.0 dönüşümü hazırlıklarına değinen Terzioğlu, dünyanın ilk dijital operatörü Turkcell olarak, yerli kaynaklar ve geliştirdikleri teknolojiler sayesinde dünyayla rekabet ettiklerini de vurguladı. 5G’yi sadece bir haberleşme teknolojisi olarak değil, Türkiye’deki otomotiv, tarım, sağlık gibi sektörlerin dijitalleşmesi ve sanayi 4.0 dönüşümünün temeli olarak görmek gerektiğini savunan Terzioğlu, ülkemizdeki tüm sektörden katılımcıların 5G geliştirme çalışmalarında yer almalarının çok önemli olduğunun da altını çizdi.

5G mimarisi ile bugüne göre 10 kat hıza ulaştıklarını paylaşan Turkcell Şebekelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, günümüzdeki gecikmelerin en az 20 katı düşük sürelerde gecikme olacağını da belirtti. Tahminlere göre dünyada 5G teknolojisinin ticari kullanımına 2020 senesinde başlanacağına işaret eden T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey, Türkiye’nin uluslararası standartları şimdi belirlenen 5G teknolojisini dünyada kullanan ilk ülkelerden biri olacağını vurguladı.

"2020 yılında hız kazanacak"

Konuşmasında 5G’ye geçişin bir günde gerçekleşmeyeceğini belirten International Telecommunication Union (ITU) Telekom Standartları Bürosu Direktörü Dr. Chasesub Lee, bu çalışmaların uzun süredir devam etmekte olduğunu ve gelinen noktada aslında 5G’ye girdiğimizi belirtti. Yepyeni bir internet çağı yaşadığımızı paylaşan Telecom Infra Project Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Axel Clauberg, 5G teknolojisinin 2020 yılında hız kazanacağının altını çizdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.