Son dönemde Cambridge Analytica skandalıyla gündemden düşmeyen sosyal medya devi Facebook, Messenger uygulaması üzerinden gönderilen bütün linklerin tarandığını doğruladı.
Mark Zuckerberg'in hafta başında verdiği bir röportajda, kendisine Messenger uygulamasının mahremiyet haklarını ihlal edip etmediğiyle ilgili bir soru sorulmasıyla doğrulanan bilgi, birçok Facebook kullanıcısının da Messenger'la ilgili ikilemde kalmasına neden oldu. Bir Facebook çalışanı ise bu uygulamanın Messenger'ın kötüye kullanılmasını engellemek adına yapıldığını öne sürdü.
Zuckerberg bir sabah aldığı telefonla, insanların Rohingya krizi yüzünden Facebook Messenger üzerinden birbirlerine sansasyonel mesajlar gönderdiğini öğrendiğini, bu yüzden böyle bir uygulamanın olduğunu söyledi. Zuckerberg, bu durumda Facebook sisteminin neler olduğunu tespit ettiğini ve bu gibi mesajların filtrelendiğini belirtti.
Rohingya krizini bilmeyenlere küçük bir hatırlatma yapalım. Ağustos 2017'den bu yana, Rohingya Müslümanları, Budist egemen Myanmar'ın güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırılıyordu ve Birleşmiş Milletler bu olayı soykırım olarak nitelendirmişti.
Bunlara ek olarak bir Facebook Messenger sözcüsü de Messenger'da, bir fotoğraf gönderildiğinde, sistemin otomatik olarak çocuk istismarı görüntülerini algılamak için fotoğraf eşleştirme teknolojisini kullandığını ve bir bağlantı gönderildiğinde, kötü amaçlı yazılım veya virüs taraması yapıldığını söyledi. Şirket, Messenger tarama sistemlerinin diğer uygulamaların bugün kullandıklarına çok benzediğinin de altını çizdi.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap