App Store'daki uygulama sayısı 2017 yılında ilk kez azaldı

App Store'daki uygulama sayısı 2017 yılında ilk kez azaldı

Apple'ın uygulama mağazası olan App Store'daki uygulama sayısı ilk kez 2017 yılında düşüş yaşadı. Appfigures'ın hazırladığı rapora göre 2017 yılının başında 2,2 milyon olan App Store'daki uygulama sayısı, 2017 yılının sonunda 2,1 milyon uygulamaya kadar düştü.

Apple'ın 2016 yılı içinde App Store'daki güncelleme almayan ve geliştiricisi tarafından terk edilen uygulamaları mağazadan kaldıracağını açıkladığını da hatırlatalım. Bu politika değişikliği ile birlikte 2016 yılının sonlarına doğru uygulamaları silmeye başlayan Apple, 2017 yılı içinde mağazasındaki toplam uygulama sayısının yüzde 5'ini silmiş oldu.

Google Play'de yüzde 30 oranında artış

Tabii ki 2017 yılındaki düşüşün tek nedeninin terk edilmiş ve güncelleme almayan uygulamaların silinmesi olmadığını da ekleyelim. Klon / spam uygulamaların engellenmesi ve iOS 11 işletim sistemi ile birlikte 32 bit uygulamaların mağazaya girişinin engellenmesi düşüşün ana nedenlerinden.

Sadece App Store değil Android ekosisteminin uygulama mağazası olan Google Play ile ilgili de istatistikler paylaşan Appfigures, 2017 yılında Google Play'deki uygulama sayısının yüzde 30 oranında artığını paylaştı. Google Play içindeki uygulama sayısı 2017 yılında 3,6 milyon uygulamaya çıktı. Tabii ki Google Play'deki bu artışın ana nedeninin Android mağazasında denetimin daha az olması olduğunu da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.