Turkcell Teknoloji Zirvesi'nde Kaan Terzioğlu yenilikleri paylaştı

Turkcell Teknoloji Zirvesi'nde Kaan Terzioğlu yenilikleri paylaştı

Turkcell, bir marka haline getirdiği Teknoloji Zirvesi’nin 9.’cusunu bu yıl, 4 Nisan 2018’de Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriyor. Biz de canlı yayın haricinde sizlere etkinlikten önemli gelişmeleri aktarmaya devam ediyoruz. Yaklaşık 100 fikir önderinin konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte bu yılın ana tema ise “Türkiye Yapar” ve “İnsan İçin Teknoloji”.

Protokol konuşması ile başlayan etkinlikte sahneyi Kaan Terzioğlu aldı. Teşekkürle sözlerine başlayan Kaan Terzioğlu'nun gündemi dijitalle yaşanan dönüşümdü. Dijitalin kelime köküne inen Terzioğlu, Digit'in nereden geldiğine değinerek, dijitalde yaşanan dönüşümü detaylandırdı. Bilgiyi işlemenin önemi ile konuşmasını sürdüren Turkcell CEO'su sundukları hizmetleri detaylandırdı.

Bildiğiniz üzere Türkiye merkezli bir dijital operatör olarak kendini konumlandıran Turkcell Lifecell Ventures odağı ile dünyanın her yerindeki tüketicilere bir dijital deneyim sunmak için dijital iletişim, eğlence, müzik, TV, ticaret ve e-ticaret uygulamaları ile bulut çözümleri sunuyor.

Konuşma ve dataya servis sağlamanın ötesinde bir vizyonu ortaya koyarak kendi servislerini oluşturan Turkcell'de kullanıcıların günü nasıl değerlendirdikleri oldukça önemli. Günde ortalama 24 dakika fizy'de müzik dinleyen kullanıcılar, Turkcell Dergilik'te 31 dakika dergi ve gazete okuyor ve 63 dakika da televizyon izliyor.

Dünya genelinde 192 ülkede Turkcell servislerinin kullanıldığını belirten Terzioğlu'nun belirttiğine göre Antartika'da dahi 3 bip kullanıcısı olduğunu görmüşler. Bunun haricinde şirket içerisindeki tüm süreçleri nasıl dijitalleştirdiklerini anlatarak, daha önce Webrazzi sahnesinde paylaşılan ekranları, izleyicilerle paylaştı.

Türkiye'den dünyayı hedefleyen bir teknoloji şirketi olarak hedef koyan Turkcell'in yabancı teknoloji şirketlerine tavrı ise Kaan Terzioğlu'nun belirttiğine göre engelleme değil “Türkiye’de iş yapacaksa Türkiye’nin datasını Türkiye’de tutarak yapsın.” şeklinde. Kendisi yabancı yatırımcının yerli data kullanarak iş yapmasını bilgiler açısından daha güvende olduğu inancında.

Çocukların internet kullanımına da değinen Turkcell CEO'su bebeğin eline telefon verdiğinizde ağlamayı bırakıyorsa, orada sıkıntı olduğunu belirtti. 12 aylık bir bebeğe telefon verilmesini ve onun geleceğin müşterisi olarak görülmesini doğru bulmadıklarını belirtti.

Bu arada belirtelim Turkcell, Dünya Ekonomik Forumu ve DQ Üniversiteler Koalisyonu’nun (Nanyang Teknological University Singapore, National Institute of Education Singapore, Iowa State University, Yonsei University, Seyong University) iş birliğinde hazırlanan Dijital Zeka Projesi'ni Türkiye’ye getiriyor. Bu yeni eğitim içeriği, ilk kez ve ücretsiz olarak Turkcell tarafından Milli Eğitim Bakanlı himayesinde Türkiye’deki öğrencilerle buluşacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.