Bayer Grant4Apps Turkey girişim hızlandırma programının kazananları belli oldu

Bayer Grant4Apps Turkey girişim hızlandırma programının kazananları belli oldu

Bayer tarafından ilk olarak 2014 yılında Berlin’de başlatılan Grants4Apps Girişim Hızlandırma Programı, Grants4Apps Turkey adıyla Türkiye'de ilk kez bu yıl başvuru kabul etti.

120'den fazla girişimin başvurduğu hızlandırma programının kazanan 6 girişimi belli oldu. Birçok şehirden katılımın olduğu Grant4Apps Turkey kapsamında Bayer, seçilen her girişimciye 50 bin TL hibe, 100 gün süren çalışma alanı, eğitim ve mentorluk desteği veriyor.

Grant4Apps Turkey'e seçilen projeleri de sizlerle paylaşalım.

Digime3D (Derya Kavarna): 3D Tarayıcı ile vücudun 3 boyutlu bir modelini oluşturan Digime3D, yüksek bir hassasiyet ile tüm antropometrik vücut ölçülerinin alınmasını sağlıyor. Vücut yağ oranı, ideal vücut ağırlığı, günlük kalori ihtiyacı gibi verileri hesaplarken, kişiye zaman içindeki değişimini takip etme fırsatı veriyor.

PatiBuddy (Begüm Ünver): PatiBuddy, evinde kedi köpek bakımı yapan veya köpek dolaştıran insanları bir araya getiren, hizmetlerini organize eden bir evcil hayvan bakımı pazar yeri. PatiBuddy evcil hayvanların daha iyi şartlarda bakılmasını sağlarken sahiplerinin de daha bilinçli ve mutlu bir şekilde evcil hayvanları ile birlikte yaşamalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

PONS (Soner İlker Hacıhaliloğlu): PONS teknolojisi; portatif prob ve makine öğrenimi teknolojisi kullanarak beyin kanamalarının erken teşhisini ve tedavi sürecini hızlandırmayı amaçlıyor.

TION (Berkay Şamiloğlu): Sağlık alanında tanı, tedavi ve izleme amaçlı sticker şeklinde giyilebilir sensörler geliştiren TION, nörolojik rahatsızlıklar ve özellikle en sık görülen ritim bozukluklarından biri olan atriyal fibrilasyon üzerine odaklanacak bu girişimle ilaçların etkilerini takip etme, tedavi süreçlerini iyileştirme ve optimize etme üzerine bir IoT platformu geliştiriyor.

Vivoo (Gözde Büyükacaroğlu- Nazlı Acar): Evlerde yapılan idrar testi ile kullanıcılarının yaşam kalitesini artırmaya yönelik kişiselleştirilmiş beslenme tavsiyeleri sunan kişisel bir wellness asistanı.

Yubi (İlyas Osmanoğulları- Alperen Özlü): Markaların hedef kitleleriyle iletişimlerini farklı mecralarda diyaloglarla sürdürebilmelerini sağlayan bir “conversational interface” platformu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.