Yeni Subaru Forester, yüz tanıma sistemiyle sürücüsünün yorgun olup olmadığını anlayabiliyor

Yeni Subaru Forester, yüz tanıma sistemiyle sürücüsünün yorgun olup olmadığını anlayabiliyor

Geçtiğimiz gün New York Uluslararası Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkan yeni Subaru Forester, yepyeni özelliklere sahip olacak şekilde tasarlandı. Japon otomotiv markası Subaru, sürücüsünün yorgun olup olmadığını yüz tanıma sistemiyle anlayan yeni özelliği DriverFocus'u tanıttı.

ABD'de en çok satılan Subaru modeli olan Subaru Forester'ın yeni özelliği, üst düzey Touring trim versiyonunda standart olarak yer alacak. Subaru'nun DriverFocus özelliğinde, sürücü yorgunluğu veya dikkat dağınıklığı gibi belirtileri tespit eden bir yüz tanıma yazılımı bulunuyor. Bu teknoloji, beş farklı sürücüyü tanıyabiliyor, bunların dışında aracın koltuk pozisyonu ve iklimlendirme gibi araç kontrollerini de otomatik olarak düzenleyebiliyor.

Çarpışma öncesi frenleme, hız sabitleyici, şerit ihlali uyarı sistemi, trafik işaretlerini algılama gibi teknolojilere sahip EyeSight sürücü sistemini de yeni Subaru Forester'da mevcut bulunacak. Lüks otomobil markası Cadillac'ta da Subaru'ya benzer bir sürücü izleme teknolojisi bulunuyor. İki teknoloji arasındaki fark ise Cadillac'ın yüz tanıma teknolojisinden ziyade, sürücünün göz hareketlerini izleyen kızılötesi kameralar kullanması.

https://youtu.be/Pv28ompTbWM

Subaru Forester'ın bu yeni özelliğinin olası kaza risklerini azaltacağını söyleyebiliriz. Aracın ne zaman satışa çıkacağının ve fiyatının bilgileri ise henüz paylaşılmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.