İç mekan haritalamasına odaklanan yerli girişim: Venuex

İç mekan haritalamasına odaklanan yerli girişim: Venuex

İç mekanları haritalayan bir servis olarak karşımıza çıkan Venuex, kapalı alanlarda navigasyon imkanı sağlayarak bu bilgileri dünyanın önde gelen harita uygulamalarına taşıyan bir entegrasyon sistemi. 2011 yılında kurulan KNS IT Solutions'ın bir çözümü olan Venuex, Kürşad Arman ve Sinan Solak tarafından kuruldu.

Şu an için 13 kişilik bir ekip tarafından yönetilen Venuex, mekan sahiplerine kullanabilecekleri değerli veriler sunarken, iç mekanları da erişilebilir bir hale getiriyor. Gerekli iş geliştirme araçlarını kullanarak kat planları, markaların ilgi alanları ve işletme bilgilerini ortak harita formatlarında kullanılmak üzere işleyen Venuex, iç mekanları detaylıca haritalandırır ve bilgilerin marka bilinirliğini artırmak amacıyla işletmenin izin verdiği platformlarda paylaşılmasına imkan tanır.

Kapalı alanlar için navigasyon çözümü

Kullanıcısının ziyaretçilerine kapalı alan navigasyon çözümü sunarken, alternatif reklam satış kanalları ve promosyon modelleri oluşturmanıza da yardımcı olan girişim, lokasyon odaklı mesajlar ve yaratıcı reklam yöntemleri ile birlikte geçirilen zamanı çok daha zevkli hale getiriyor.

2016 yılının ikinci yarısında geliştirilmeye başlanan Venuex, TÜBİTAK’ın desteğini de arkasına almış bir proje. KNS'den bahsedecek olursak 6 ülkede, 120’den fazla AVM, havalimanı ve hastane gibi alanlarda, 600’den fazla ürün ile hizmet veren KNS, CRM, web sitesi, mobil uygulama, dokunmatik bilgilendirme, dijital yönlendirme, donanımsal ve yazılımsal destek gibi bir işletmenin ihtiyaç duyabileceği tüm dijital pazarlama ihtiyaçlarını karşılıyor.

Özellikle yurt dışında Mappedin ve IndoorAtlas gibi rakiplere sahip olan Venuex, web sitesinden mobil uygulamasına, yazılımından iç mekan navigasyon imkanına kadar hizmeti tümüyle sunan bir şirket olması ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Kurulum ve aylık hizmet bedeli üzerinden bir gelir modeli oluşturan Venuex, mekanlarla iş birliği yaparak, son müşterilere çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi yaşatma konusunda sektördeki büyük bir açığı doldurmak ve ziyaretçilerin hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.