Blockchain teknolojisi ve ötesi, Blockchain Venture Summit'te konuşuldu

Blockchain teknolojisi ve ötesi, Blockchain Venture Summit'te konuşuldu

Blockchain teknolojisi hızla ilerlemeye devam ederken, bu sektörün gelecekteki konumunu ve ötesinde neler olduğunu merak etmeye devam ediyoruz. Blockchain Venture Summit'te, "Understanding Blockchain and Beyond" isimli oturumda bu konu hakkında kapsamlı bir bilgi aktarımı gerçekleştirildi.

Oturumun moderatörlüğünü Bahçeşehir Üniversitesi'nden Bora Erdamar üstlenirken, Colendi'den Furkan Kamacı, IOV'den Isabella Dell ve Cobinhood'dan Wei-Ning Huang oturumda konuşmacı olarak yer aldı.

Blockchain teknolojisinin geleceğinin konuşulduğu oturumda Colendi'den Furkan Kamacı, blockchain'in güvenilirlik açısından gelecekte tercih edileceğini belirtirken, blockchainin amacının kişinin kendi datasını yaratması olduğunu söyledi. Blockchain sayesinde gelecekte herhangi bir websitene girildiğinde şifre ve kullanıcı adına gerek kalmayacağını söyledi. IOV'den Isabella Dell ise kriptografinin kırılmazlığından bahsederek, blockchain teknolojisinin güvenilir ve öznelliğini vurguladı. Cobinhood'dan Wei-Ning Huang ise blockchain teknolojisinin IoT cihazları için de güvenliği sağlayacağını belirtti.

Blockchain teknolojisinin, veri tabanını merkezileştireceğinin sıkça altının çizildiği oturumda, teknolojinin finansal olarak geleceğe yön verdiğinden bahsedildi. Bu teknoloji ile şu anda başkalarının sahip olduğu veriler, sadece kişiye özel olacak ve bu sayede son zamanlarda yaşadığımız "veri paylaşımı sorunları" da ortadan kalkmış olacak.

Furkan Kamacı, şu anda ülkelerinden kimliksiz ayrılmak zorunda kalan göçmenlerin, blockchain teknolojisi sayesinde dijital kimliklere sahip olacağını ve günümüzde yaşanan sorunların da bu şekilde ortadan kaldırılabileceğini söyledi.

Gelecekte finansal dünyayı dijitalleştirerek, lisans anahtarları yerine geçecek olan blockchain teknolojisinin, insanları doğru bilgi çerçevesinde bir araya getireceği düşünülüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.