Alibaba’nın ödeme ortaklığı Ant Finans, ICO'lara sıcak bakmıyor

Alibaba’nın ödeme ortaklığı Ant Finans, ICO'lara sıcak bakmıyor

Çevirimiçi alışveriş sitelerinde asya pazarında büyük bir paya sahip olan Alibaba'nın çevrimiçi ödeme konusundaki ortaklığı Ant Finansal Hizmetler Gurubu, ICO'lara ilişkin pek de sıcak olmayan açıklamalar yaptı.

Ant Finans’ın CEO’su Eric Jing, Pekin'de düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, blockchain konusunda yaşanan heyecanın büyük kısmının blockchain konusundaki spekülasyonlardan kaynaklandığını belirtti. Hâlihazırda ICO'ların büyük çoğunluğunun basit ve fikir açısından fakir White Paper'lara sahip olduğunu da belirten Jing, kendi şirketinin herhangi bir ICO düzenleme olasılığını da elemiş oldu. ICO'lara ilişkin Ant Finansal Hizmetlerin kesin bir çizgi çektiğini belirten Jing, mevcut durumu ise 1990’lı yıllarda yaşanan internet balonuna benzetenler arasına katıldı.

Çin’in en önde gelen internet girişimcilerinden olan Jing, AliPay ve onun operasyonlarını yürüten aynı zamanda geçtiğimiz yıl ABD’li ödeme şirketi MoneyGram’ı da satın almaya çalışarak gündeme oturan Ant Finans’ın gelişimine büyük katkılar sağlamış bir kişi.

Yerel bir yayın olan The Paper’a göre Jing, blockchain teknolojisinin gelecekte, anti merkezcil bir toplumda, güven mekanizmasındaki yerine inandığını belirtiyor; ancak mevcut balonun önümüzdeki iki, üç yıl içinde patlayacağına ve ondan sonra gerçek uygulama alanları olan girişimlerin ortaya çıkacağına inandığını da sözlerine ekliyor.

ICO'lara ilişkin eleştirel açıklamaları bir yana Alibaba blockchain alanında teknolojik ARGE'si devam ediyor. Ant Finans, blockchain tabanlı bir bağış sistemi de geliştirmişti. Daha önce yaptığı bir açıklamada Jing, Ant Finans’ın blockchain konusunda yaptığı çalışmaların blockchainler arası bir uyumluluk geliştirmeye odaklandığını da belirtmişti.

Çin’in patent Enstitüsünde ki verilere göre Alibaba grubu, hepsi bekleme aşamasında olan toplamda 50 adet blockchain ile ilgili patent başvurusunda bulunmuş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.