G20 gözetmeni, kripto paralara ilişkin düzenleme taleplerini gereksiz buldu

G20 gözetmeni, kripto paralara ilişkin düzenleme taleplerini gereksiz buldu

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu G20 ülkeleri için finansal düzenlemelerin koordinasyonunu sürdüren Finansal İstikrar Kurulu (FSB), birçok G20 ülkesinden gelen bitcoin gibi kripto paraların düzenlenmesi taleplerini göz ardı edip yeni kurallar tasarlamak yerine mevcut kurallar ile durumu ele almayı tercih ettiklerini belirtti.

Düzenleyici kurumların uyarıları ve talepleri, geçtiğimiz yıl artan ilgi ile birlikte bitcoin ve diğer kripto paralardaki inanılmaz fiyat yükselişi sonrası gelmeye başlamıştı.

Reuters'in haberine göre FSB yaptığı açıklamada, en üst noktasında bile küresel anlamda GSYİH’nin yizde 1’inden daha az bir değere sahip olan kripto para ekosistemi, hızla gelişen ama hala çok küçük olarak tanımlandı. Ancak yapılan açıklamada, hızla büyüyen bu sektördeki veri boşluklarını kapatmak için uluslararası iş birliğine ihtiyaç olduğu da vurgulandı.

Bu gün ve yarın Arjantin’in Buenos Aires kentine bir araya gelecek olan G20 ülkelerine bir mektupla hitap eden FSB yöneticisi Mark Carney; yaptıkları değerlendirmede, kripto-varlıkların şu aşamada küresel finansal istikrarı tehdit edecek kadar etkili olmadıklarına karar verdiklerini belirtti.

FSB’nin, finansal krize neden olan hataları onarma görevini neredeyse tamamladığını belirten Carney, FSB’nin yeni politikalar tasarlamak yerine G20 reformlarının yarattığı etkilerin titizlikle değerlendirilmesi gibi görevlere öncelik vereceğini belirtti.

Carney, İngiltere Merkez Bankası başkanı olarak sürdürdüğü görevini önümüzde ki sene devredecek ve yerine gelecek kişinin kripto-varlıklara ilişkin bakış açısı da bir çok şeyi etkileyecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.