Galata Business Angels ilk çıkışını TL bazında 96 kat ile gerçekleştirdi

Galata Business Angels ilk çıkışını TL bazında 96 kat ile gerçekleştirdi

Dijital müşteri deneyim platformu Insider'ın Sequoia Capital’dan yatırım aldığını sizlere geçtiğimiz Şubat ayında aktarmıştık. 7 Mart tarihinde ise Webrazzi E-Ticaret 2018 etkinliğimize katılan Insider kurucu ortaklarından Hande Çilingir, 11 milyon dolarlık yatırımı Webrazzi sahnesinde doğrulamıştı.

Sequoia Capital yatırımı öncesinde toplamda 3,1 milyon dolar yatırım alan Insider'ın yatırımcıları arasında 2011 yılında kurulan melek yatırım ağı Galata Business Angels da yer alıyor. Hatırlatmak gerekirse GBA 2012 yılında Insider'a 215 bin dolar yatırım yapmıştı.

11 milyon dolarlık yatırım turunda Sequoia Capital, Insider’ın ilk yatırımcıları olan GBA üyelerine ait hisselerin bir kısmına talip oldu. Yapılan anlaşmalar neticesinde, GBA üyelerinin bir kısmı mevcut Insider hisselerinin tamamını, bir kısmı ise kendi tercihleri dahilinde hisselerini belli bir oranda Sequoia Capital’a devrettiler.

TL bazında 96, dolar bazında 30 kat

Toplamda 2,7 milyon dolarlık transferlerin tamamlandığı süreçte GBA yatırımcıları dolar bazında bakıldığında 30, TL bazında bakıldığında ise 96 kat çarpanla çıkış yapmış oldular. Söz konusu çıkışın melek yatırım ağı Galata Business Angels'ın ilk çıkışı olduğunu da ekleyelim.

Insider, Türk girişimcilik ekosistemi ve GBA üyeleri adına mutlu olduğunu dile getiren GBA Başkanı Emre Kurttepeli, GBA’nın ilk çıkışını yaşatan Insider kurucularına teşekkür etti. Bu çıkışın hem GBA yatırımcıları hem de tüm melek yatırımcılar için heyecan verici olduğunu paylaşan Kurttepeli, çıkışla birlikte ekosistemde melek yatırımların arttığını göreceklerinden şüphesi olmadığını da belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.