Yeni Raspberry Pi 3 Model B+, 5 GHz Wi-Fi ile geliyor

Yeni Raspberry Pi 3 Model B+, 5 GHz Wi-Fi ile geliyor

Geçtiğimiz yıl tanıtılan Raspberry Pi 3 Model B modelinin yenilenmiş versiyonu olarak karşımıza çıkan Raspberry Pi 3 Model B+, dünya Pi gününde tanıtıldı. Gücünü 1.4 GHz 4 çekirdekli bir işlemciden alan Raspberry Pi 3 Model B+, selefine oranla daha başarılı bir performansa sahip.

Raspberry Pi 3 Model B modelinde Bluetooth 4.1 bağlantı teknolojisi kullanılırken, Raspberry Pi 3 Model B+ modelinde ise Bluetooth 4.2 teknolojisi tercih edilmiş. Dört adet USB 2.0 ve bir adet HDMI girişine sahip olan Raspberry Pi 3 Model B+, CSI kamera portu ve DSI display portuna da sahip durumda.

35 dolarlık fiyat etiketi ile satışa sunuldu

Özellikle nesnelerin interneti alanında kullanılmak için oldukça başarılı bir alternatif olan Raspberry Pi 3 Model B+, kullandığı Wi-Fi teknolojisi ile ön plana çıkıyor. Çift bant 802.11ac kablosuz LAN teknolojisini kullanan Raspberry Pi 3 Model B+, 5 GHz Wi-Fi ile geliyor.

Sadece kablosuz değil kablolu internet bağlantısına da oldukça önem gösteren yeni Raspberry Pi modeli, USB 2.0 üzerinden Gigabit Ethernet ile daha hızlı bir internet deneyimi vadediyor. Tanıtılması ile birlikte satışa da sunulan Raspberry Pi 3 Model B+, 35 dolarlık bir fiyat etiketine sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.