SXSW Türkiye resepsiyonu İş Bankası'nın desteği ile gerçekleşti

SXSW Türkiye resepsiyonu İş Bankası'nın desteği ile gerçekleşti

Geçtiğimiz hafta Türkiye İş Bankası'nın Austin’de düzenlenen dünyanın en büyük dijital inovasyon etkinliği South by Southwest (SXSW) festivaline katılacağını sizlere aktarmıştık. TurkishStation sayesinde ilk kez SXSW festivaline ülkemizdeki girişimler de katılmış oldu.

İş Bankası’nın desteği ve Pictaworks organizasyonu ile kurulan TurkishStation alanında Türk girişimleri, projelerini yabancı yatırımcılara, hızlandırma programlarına tanıtma ve pek çok farklı ülkeden diğer girişimler ile birebir temas etme fırsatı bulmuş oldular.

Türkiye resepsiyonu

11-14 Mart tarihleri arasında gerçekleşen Trade Show etkinliğinin ikinci gününde Türkiye resepsiyonu düzenlendiğini de ekleyelim. Farklı ülkelerden yatırımcılar, girişimler, kurumsal şirket yöneticilerinin ve Türk Amerikan Derneği üyelerinin katıldığı gecenin açılışına, Türkiye’nin Houston Başkonsolosu olan Akil Öktem de katıldı.

İş Bankası Bireysel Bankacılık Pazarlama İletişimi Müdürü Seçil Ünlüsoy Taşarkan, bankanın tarihçesini ve girişimcilik ekosistemine yönelik yatırımları aktarırken, TurkishStation organizasyonunu gerçekleştiren Pictaworks kurucularından Mustafa Tandoğan ve Merve Şahin ise Türkiye'den iyi işlerin tanıtılabileceği bir platform oluşturmak düşüncesiyle ortaya çıkan TurkishStation'ın hikayesini paylaştı.

Türk girişimcilerin uluslararası alanda kendilerini göstermesi acısından oldukça büyük önem taşıyan etkinlikte, İş Bankası'nın desteği ile yürütülen Workup programının girişimlerinden olan Pacer ve sizler daha önce tanıttığımız Overstruct da projeleri hakkında da bilgi verildi.

Workup girişimlerin yanı sıra İş Bankası'nın Silikon Vadisi'ndeki inovasyon üssü Maxitech'in faaliyetlerinin de anlatıldığı etkinlikte müzik, yazılım, medya ve teknoloji alanından 140 Journos, Appsilon, Re:Coded, The Recorded House ve WeWalk gibi Türk girişimciler de girişimlerini tanıttı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.