Doğrulama kodunu tarihe karıştıran yeni Chrome eklentisi: TypingDNA

Doğrulama kodunu tarihe karıştıran yeni Chrome eklentisi: TypingDNA

Her cihazı birbiriyle eşleştirmekten yorulanlar için güzel bir haberimiz var. Yeni eklenti TypingDNA, yazdıklarınızı temel alarak kimliğinizi doğruluyor, bu sayede eşleştirme derdinden kurtulmanızı sağlıyor. Techstars NYC'nin bu döneminde yer alan girişim, iki faktörlü doğrulamalara karşı çıkıyor ve başka birisi olmadığınızdan emin olmak için telefonunuza gelen kodlarla giriş yapmanızın da önüne geçiyor. TypingDNA kurucularından Raul Popa, iki faktör olayının kullanıcılar için kötü bir deneyim olduğunu, bu yüzden kimsenin farklı cihazlara bağlanmak istemediğini belirtiyor.

TypingDNA, kullanıcıların telefonlarına gelen kodlara gerek kalmadan kimliklerini doğrulamasına olanak tanıyor. Kullanıcılar kodlar yerine, adlarını ve şifrelerini bir pencereye giriyorlar, ardından TypingDNA kişinin yazdıkları analiz ediyor ve yazış şeklinden o kişinin kendisi olup olmadığına karar veriyor.

TypingDNA nasıl işliyor diye merak ediyorsanız hemen söyleyelim; Raul Popa'nın dediğine göre bir tuşa ulaşmanızın ve tuşa ne kadar basılı tuttuğunuzun süresi benzersiz olduğu için her kişinin farklı bir anahtarı oluşuyormuş. Bu süreyi öğrenmek için TypingDNA'nın sitesine üye olmanız gerekiyor. Girişimin yüzde 0,1'lik hata yapma payı olduğunu da hatırlatalım. Henüz çok yeni olan girişim, iş ortaklarıyla birlikte çalışmayı sürdürüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.