Tayland, ICO dostu düzenlemelere hazırlanıyor

Tayland, ICO dostu düzenlemelere hazırlanıyor

Geçtiğimiz hafta Tayland Merkez Bankası yöneticisi Veerathai Santiprabhob, ülkenin Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı ve diğer ilgili kurumlar ile birlikte düzenlenen bir toplantının detaylarını paylaştı. Toplantıda kripto paralara ilişkin “kapsamlı” düzenlemelerin hazırlanması konuşuldu.

Merkez Bankası yöneticisinin yaptığı açıklamaya göre; bir ay sürecinde tamamlanması beklenen yasa ile, Tayland’ın ICO dostu Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun kripto paralar ve ICO'lar üzerinde düzenleme yetkisi olacak. Komisyon genel sekreteri Rapee Sucharitakul’a göre, bu şekilde kapsamlı bir yetkinin ancak “Kraliyet Kararnamesi” ile verilebileceği belirtiliyor.

Tayland’ın Borsa Komisyonu birçok kez ICO'ları özendirici bakış açısı ile dikkat çekmiş, işletmeler ve girişimler için yepyeni finansman olanakları yarattığını açıklamıştı. Komisyon, ICO'ların düzenlenmesine ilişkin taslakları kamuoyu araştırması için yayınlayıp iki tur revize etmiş ve son halini 22 Ocak tarihinde yayınlamıştı.

Tayland’ın maliye bakanı olarak 2008 ile 2011 yılları arasında görev yapan ve küresel kriz döneminde verdiği ekonomi kursları nedeni ile 2010 yılında “Yılın Küresel Finans Bakanı” unvanını da alan Korn Chatikavnij, kripto paralara ve ICO'lara dair düzenleme yetkisinin Borsa komisyonuna verilmesi fikrinin arkasındaki en büyük isimlerden.

Korn, Bangkok Post gazetesine verdiği bir röportajda; Maliye Bakanlığının, dijital varlıkların düzenlenmesi konusunda tek yetkilinin Borsa Komisyonu olması fikrini desteklediğini, zaten menkul kıymetleri denetleyeninde gene komisyon olduğunu ve dijital varlıklara dair en iyi bilgiye de onların sahip olduğunu belirtti. Dijital varlıkların dünyada ki herkes için çok yeni olduğunu ve hiç kimsenin konuyla ilgili her şeyi bilemediğini belirten Korn, herkesin konu ile ilgili açık fikirli olması gerektiğine inanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.