Konda İnteraktif, kamuoyunun toplumsal yapıyı anlamasını hedefliyor

Konda İnteraktif, kamuoyunun toplumsal yapıyı anlamasını hedefliyor

Konda, veri tabanını geniş kitlelerle paylaşmak üzere, etkileşimli veri görselleştirme sistemi olan Konda İnteraktif’i kamuoyu kullanımına açtı.

Son 8 yılda gerçekleştirdiği 85 araştırmayla, siyasetçi, yatırımcı, finans uzmanı, holding yöneticisi, bürokrat, akademisyen, medya mensubu gibi birçok meslek grubundan 230 bini aşkın bireyle görüşen Konda, bu görüşmelerin sonunda elde ettikleri verileri interaktif bir platform olan Konda İnteraktif'e aktardı.

Konda İnteraktif, üç ana bölümde inceleniyor. Bunlardan ilki çalışma durumu, örtünme durumu, etnik köken ve sosyal medya kullanım durumundan meydana gelen demografi bölümü. Bir sonraki bölüm olan temalarda aile yapısı, ekonomik sınıflar, eğitim, şiddet algısı, tüketici beklentileri, zaman kullanımı gibi kategoriler yer alıyor. Son olarak güncel konuların yer aldığı, dönemlik araştırmaları da bulabilirsiniz. Yeniden belirtelim, platformun içinde 230 bin kişiyle yapılan anketlerden yola çıkılarak oluşturulmuş oldukça değerli veriler yer alıyor.

Konda İnteraktif datalarının dijitalde yer alması kamuoyu tarafından her türlü bilgiye ulaşılabilirliğin ve bu sayede farkındalığın artması anlamına gelirken insanlar da bu kaynakla daha bilinçli hale getirilmeye çalışıyor. Kişilerin akıllarındaki soru işaretlerinin giderilmesi hedefleniyor.

Ülkede neler olup bittiğine dair halkın ne düşündüğünü merak edenler için önemli bir bilgi bankası olan Konda İnteraktif'in verileri ile bireyler ilgi alanları doğrultusunda ilerleyebilecek. Çeşitli konu başlıklarında toplumsal normlar ve gündemi belirleyen olaylar üzerinden ilerleyen Konda İnteraktif verileri, kişilerin sadece yakın çevresinin değil, ülke nüfusunun büyük bir kısmının cevaplarını kapsadığı için daha gerçek verilerin ve izlenimlerin ortaya çıkmasını sağlayacak gibi duruyor.

Fakat hatırlatmakta fayda var; Konda İnteraktif'in bazı verileri ise abonelere özel olarak sunuluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.