Güvenlik yazılımı Netsparker, 40 milyon dolar yatırım aldı

Güvenlik yazılımı Netsparker, 40 milyon dolar yatırım aldı

Ülkemizden çıkarak global olmayı başaran girişimlerden biri olan Netsparker'ı ilk olarak 2009 yılının Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan Netsparker, Turn/River Capital'dan 40 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Ferruh Mavituna tarafından kurulan Netsparker, web uygulamaları için güvenlik yazılımı olarak hizmet veriyor. Web sitelerini, web uygulamalarını ve web servislerini tarayarak olası problemleri tespit eden bir yazılım olan Netsparker, hızlı bir çözüm sunması sayesinde ön plana çıkıyor.

Ürün geliştirme ve ekipleri büyütmek için kullanılacak

San Francisco merkezli bir oluşum olan Turn/River Capital, özellikle yazılım şirketlerine odaklanan bir yatırım fonu. Alınan 40 milyon dolarlık yatırım ise ürün geliştirme, satış / pazarlama ekiplerinin büyütülmesi ve satın almalar için kullanılacak. Satış ve pazarlama çalışmalarını da hızlandıracak olan 40 milyon dolarlık yatırım, Netsparker'ın farklı pazarla açılması ve genişlemesi için de kullanılacak.

Turn/River Capital'ın benzer şirketleri geliştirme konusunda uzman olduğunun altını çizen Netsparker CEO'su Ferruh Mavituna, bu uzmanlığın Turn/River Capital'ı pazar genişlemesi için mükemmel bir seçeneğe dönüştürdüğünü de belirtti. Netsparker’ın endüstri lideri güvenlik açığı algılama oranları sayesinde hızla geliştiğini belirten Turn/River Capital kurucusu Dominic Ang, yatırım için oldukça heyecanlı olduklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.