Goodyear, fotosentez yapabilen yeni lastiğini tanıttı

Goodyear, fotosentez yapabilen yeni lastiğini tanıttı

Goodyear, otomobil dünyasında uzun zaman konuşulacak, devrim niteliğinde bir konsepti tanıttı. Ünlü lastik üreticisi, içi yosunla kaplı havayı temizleyebilen yeni otomobil lastiğini tanıttı.

Günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte her ne kadar elektrikle çalışan otomobiller hızla artış gösterse de araçlarda kullanılan yakıtlar ise hala aynı. Bu yüzden daha temiz bir çevre için çevre dostu otomobillerin yaygınlaşması gerekiyor ve bu konuda hızlı adımlar atılmıyor. Goodyear ise bu sorunu sonlandıracak, otomobillerin çevreye verdiği zararı ortadan kaldırmaya kısmen de olsa fayda sağlayabilecek bir hamle geliştirdi.

Goodyear'ın yeni lastiği 3 bin tona yakın oksijen üretiyor

İçi yosunla kaplı, fotosentez yapabilen araç lastiğini tanıtan Goodyear, bu lastiğin karbondioksiti emip oksijen ürettiğini belirtiyor. Bunu üretimi içerisinde bulunan yosunlar sayesinde yapan lastik, 4 bin tondan fazla karbondioksit emilimi gerçekleştirip 3 bin tona yakın oksijen verebiliyor. Aynı zamanda enerjiyi de depoluyor. Bu sayede içerisindeki elektronikleri besleyebiliyor. Goodyear'in söz konusu lastiğinin adı ise Oxygene.

Goodyear'ın Oxygene'i her ne kadar tanıtılmış olsa da kullanıma geçilebilmesi için en az 20 yıl gibi bir süre geçmesi gerekiyor. Bu sürede ne gibi çevre dostu yeniliklerle karşılaşacağız, merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.