Çalınan Apple ID'ler Dark Web'de ne kadara satılıyor?

Çalınan Apple ID'ler Dark Web'de ne kadara satılıyor?

Dolandırıcılar uzun süredir bir çok kullanıcı için ulaşılması zor olan internetin karanlık yüzü Dark Web'de Apple ID kimlik bilgilerini satın alabiliyor. Apple ID'ler, Dark Webde oldukça ucuza satılırken, Amazon ve eBay gibi servislerin giriş bilgileri ise çok daha ucuza alıcı buluyor.

Merak edenlere söyleyelim, Apple ID kullanıcı adı ve parolalarının Dark Web'de ortalama satış fiyatı 15,39 dolar. Üstelik Top10VPN'in yaptığı araştırmaya göre Apple ID bilgileri, Dark Web'de satışa sunulan finansal hesaplarla ilişkili olmayan kimlik bilgileri arasında en değerlisi. Bu konuda yapılan başka bir araştırma eBay hesaplarının 12 dolar civarında alıcı bulduğunu, Amazon ve Walmart hesap bilgilerinin ise en fazla 10 dolardan satışa sunulduğunu gösteriyor.

Peki bu giriş bilgileri Dark Web'e nasıl düşüyor? Hackerlar, giriş bilgilerini kullanıcılarda şüphe uyandırmadan çalmak için bir çok farklı teknik kullanıyor. E -dolandırıcılık yapan hackerlar, genellikle gerçeğe benzeyen sahte oturum açma sayfaları oluşturarak kullanıcıların bilmeden kullanıcı adı ve şifrelerini  kendilerine teslim etmesini sağlıyor. Bu noktada oturum açma sayfalarının linklerini takip etmekte her zaman fayda var.

Hackerlar edindikleri bu bilgileri alışveriş yapmakta kullanabildiği gibi Dark Web üzerinden dolandırıcılık yapmak isteyenlere de satabiliyor. Bu arada Dark Web'de sadece çalınan kimlik bilgileri bulunmuyor. Yasa dışı içeriklere ve kanuna aykırı pornografiye de ev sahipliği yapan Dark Web hükümetin ya da hukuki yaptırımların gözetimi olmaksızın muhbirlerin ve aktivistlerin isim kullanmadan yazışmasını da sağlıyor.

Dark Webde satışa sunulan en değerli bilgiler ise finansal hesaplarla ilişkili olan kimlik bilgileri. Örneğin PayPal hesap bilgileri 274 dolara satılırken, banka hesaplarının ortalama satış fiyatı 160 doları buluyor. Banka kart numarası 67,50 dolar, kredi kart numarasının ise 50 dolar olduğunu da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.