Ulaşımda temassız Mastercard kullanımı, 4 şehrin ardından şimdi de Adana'da

Ulaşımda temassız Mastercard kullanımı, 4 şehrin ardından şimdi de Adana'da

Mastercard’ın "Akıllı Şehirler"e yönelik geliştirdiği çözümler arasında yer alan Temassız Mastercard Toplu Taşıma uygulaması, Türkiye’de Mersin, Kocaeli, Muğla ve Gaziantep’in ardından Adana'da da hayata geçirildi.

Mastercard’ın, Londra, Chicago, St. Petersburg, Kiev, Bükreş gibi dünya şehirlerinde aktif olarak kullanılan bu uygulamasının Türkiye’de de yaygınlaşmasıyla, toplu taşıma araçlarını kullananlar, artık bozuk para ya da biletle uğraşmadan, "Temassız Mastercard" kredi ve banka kartlarını veya cep telefonlarını bilet okuyucusuna yaklaştırarak ödemelerini gerçekleştirebiliyorlar.

Bu uygulama sayesinde toplu taşıma kullananlar ulaşım kartlarına dolum yapmak için vakit harcamıyor, kayıp ya da çalıntı durumunda para kaybetme riski de yaşamıyorlar. Bu sistemin bir diğer avantajı da seyahat severlerin, hangi şehre giderlerse gitsinler, gittikleri şehirdeki kart sistemine yabancılık çekmeden, ceplerindeki kartı ulaşımda kullanabiliyor olmaları.

Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Yiğit Çağlayan, konuyla ilgili

Hedefimiz, temassız uygulamasını, dünyanın diğer "Akıllı Şehirleri"nde olduğu gibi, taksilere, otoparklara, otoban gişelerine, hatta müzelere kadar yaygınlaştırmak. Her şey gibi ödeme sistemleri de dijitalleşiyor. Adım adım nakitsiz bir topluma yaklaşıyoruz. Bu bağlamda, en öncelikli konumuz dijital ödemeler. Bugün Türkiye’de alışverişin sadece yüzde 40’ı kartlarla yapılıyor. Halen nakitle işlem yapan yüzde 60’ın finansal sisteme dahil olması ise ancak dijital yolla mümkün olacak.

Mastercard'ın bu uygulaması, kayıt dışı ekonominin küçültülmesi, vergi kaybının engellenmesi, nakdin bankalara taşınma maliyetlerinin düşürülmesine kadar pek çok alanda da avantaj sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.