Veri analizini kolaylaştıran 10 araç

Sitenizdeki ziyaretçilerin adımlarını takip etmek oldukça önemli, çeşitli kaynaklardan aldığınız verileri derleyerek anlamlı sonuçlar ve performans ölçütleri elde edebilirsiniz. Ancak bu verileri toplamak ve incelemek her zaman kolay olmayabilir. Veri analizinde size yardımcı olabilecek 10 aracı inceledik.

Crazy Egg

Crazy Egg, sitenizdeki ziyaretçilerin hareketlerini inceleyerek sitenizi doğru yönde geliştirmenizi sağlayan bir araç. Ziyaretçilerinizin farelerini gezdirdikleri, tıkladıkları yerleri haritalandırıyor; sitenizde yapmayı düşündüğünüz değişiklikler için A/B testleri yapıyor, ziyaretçilerinizin hareketleri doğrultusunda sitenizi onlar için en kullanışlı hale getirmenizde yardımcı oluyor. Crazy Egg’in ücreti hizmetlerinin kapsamına göre ayda 29 ile 89 dolar arasında değişiyor.

Geckoboard

Geckoboard, veri tabanlarınızdan en önemli ölçütleri çekerek eş zamanlı güncellenen gösterge tabloları haline getiren bir platform. Farklı ortamlardaki verileri ihtiyacınız olan şekilde bir araya getirip şık bir şekilde gösteriyor. Farklı birimlerdeki çalışanların ihtiyaçlarına karşılık veren ve televizyonda gösterime uygun olan Geckoboard’un ücreti kullanıcı ve gösterge tablosu sayısına göre ayda 25 ile 599 dolar arasında değişiyor.

Kissmetrics

Kissmetrics, müşterilerinizin sitenizdeki hareketlerini inceleyerek onları kaybetmemenizde ve yeni müşteriler edinmenizde yardımcı olan bir araç. Kissmetrics, müşterilerinizin sitenizdeki hareketleri üzerinden sitenizi geliştirmenize olanak sağlıyor ve müşterilerinizi gruplandırıyor. Farklı davranan müşteri gruplarına farklı emailler atarak hedefli pazarlama yapmanızı sağlıyor. Kissmetrics’in ücreti ayda 500 dolardan başlıyor.

Optimizely

Optimizely, A/B ve çok değişkenli testler yürüterek sitenizi ideal şekline sokan bir araç. Etkili, hızlı ve kolayca kullanılabilen testleriyle siteniz için en çok kullanıcı çeken alternatifleri bulmanızı sağlıyor. Microsoft, Sony, IBM gibi müşterileri olan Optimizely’nin ücreti için kendileriyle iletişime geçmeniz gerekiyor.

Mixpanel

Mixpanel, kullanıcılarınızın mobil ya da web üzerindeki ürününüzdeki adımlarını takip edebilmeniz için geliştirilmiş bir araç. Kullanıcılarınızın sitenizdeki hareketlerini daha iyi anlayabiliyor, A/B testleriyle ürününüzü geliştirebiliyor ve kullanıcılarınızı koruyabiliyorsunuz. Ayrıca verinizdeki anormallikleri saptayarak hatalarınızı kullanıcılarınızdan önce fark etmenizi sağlıyor. Mixpanel, proje başına 3 kullanıcı için 5 projeye kadar ücretsiz.

Chartio

Chartio, bulut tabanlı etkileşimli bir veri görüntüleme aracı. Veri tabanlarınızı entegre ettikten sonra kendi kendini güncelleyen tablo, çizelge ve grafikler oluşturabiliyorsunuz. Verinizi SQL ile yöneten Chartio’da kişiselleştirebildiğiniz görselleriniz verinizdeki düzeni ve trendleri anlayabiliyor. Tablo ve grafiklerinizi farklı formatlarda ekip arkadaşlarınızla mail yoluyla paylaşabiliyorsunuz. Chartio’nun ücreti için kendileriyle iletişime geçmeniz gerekiyor.

Segment

Segment, müşterilerinizin verisini saklayabileceğiniz bir platform. Farklı veri kaynaklarıyla bir kere entegre ettiğinizde elinizdeki veriyi kendi kendine güncelliyor ve pazarlama, analiz, saklama için istediğiniz araçlara gönderiyor. Segment, kaynak ve hedef olarak 200’den fazla araçla çalışabiliyor. 2 kaynağa kadar ücretsiz olan Segment’in sınırsız kaynaklı paketlerinin ücreti ayda 100 dolardan başlıyor.

UXCam

UXCam, uygulamanızdaki kullanıcı hareketliliğini görselleştirerek uygulamanızın kullanışlılığını artıran bir araç. Kullanıcılarınızın sitedeki hareketlerini kaydediyor ve bunlar içinden öğrenmek istediğiniz şeylere göre izlemeniz gereken videoyu buluyor. Kullanıcılarınızın hareketliliğinin ısı haritasını çıkarıyor, nereden nereye geçtiklerini takip ediyor. 10.000 kullanıcı takibine kadar ücretsiz olan UXCam’in daha kapsamlı paketlerinin ücreti ayda 199 ile 999 dolar arasında değişiyor.

TrepScore

TrepScore, girişimciler için bir veri yönetim sistemi. Tek bir platformda toplanan verinize farklı hesaplar üzerinden erişebiliyorsunuz. Sistem zamanla verinizdeki değişikleri analiz edebilen bir hal alıyor ve sizi bilgilendiriyor. Verinize farklı bir açıdan bakmanızı ve büyük resmi görmenizi sağlayan TrepScore bir veri entegrasyonu aracı. Benzerlerinden farkıysa büyük şirketlerin yüksek fiyatlara verdiği hizmetleri girişimcilere uygun bir fiyata sunması. Tabii ücretlendirme için kendileriyle iletişime geçmeniz gerekiyor.

Google Analytics

Google Analytics, sitenizdeki trafiği analiz etmenizi sağlayan bir araç. Ziyaretçilerinizin sitenizi nasıl kullandığı, sitenizin hangi kısımlarının daha popüler olduğu gibi verileri kolayca çekmenizi sağlıyor. Ayrıca sosyal medyadaki hesaplarınızın sitesine etkisini, sitenizin mobildeki kullanımını ve reklamlarınızın başarısını da ölçüyor. Google Analytics ücretsiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.