500 Istanbul'un son 18 ayını özetleyen infografik

500 Istanbul'un son 18 ayını özetleyen infografik

Türkiye'nin en aktif yatırım fonlarından 500 Istanbul, son 18 ayını özetleyen infografiği paylaştı. Yaptığı yatırımlarla dikkat çeken 500 Istanbul'un öne çıkan rakamlarına ise dikkat çekici.

Son 18 ayda 31 girişime yatırım yapan 500 Istanbul'un ortalama yatırım tutarı 150 bin dolar olurken, bu girişimlerin aldığı toplam yatırım 65 milyon doların üzerine çıktı. 500 Istanbul'un yaptığı yatırımlara sektörel olarak bakıldığında, finansal teknolojilerden sağlık alanındaki girişimlere, reklam/pazarlama alanından blockchaine kadar uzanan tüm girişimler mevcut. Hangi endüstride olduğu önemli olmaksızın, portfolyo şirketlerinin en büyük ortak özelliği, ürünlerini büyük veri, makine öğrenimi ve yapay zeka üzerine inşa etmesi olarak açıklanabilir.

Enis Hulli ve Rina Onur

500 Istanbul'un en başındaki hedeflerinden olduğu gibi portfolyonun büyük çoğunluğu global odaklı iş yapan şirketlerden oluşuyor. Sinemia gibi Türkiye'den sonra kendine Amerika pazarında yer bulan girişimlerin yanında, Carbon ve Ozzy gibi kurulduğu günden beri Amerika'da olan şirketler de var.

Insider ve FX Cubic gibi şirketler ise Avrupa ve Asya'da büyüme kaydettikten sonra farklı ülkelerde ofis açanlardan. 500 Istanbul'un yatırım yaptığı 31 şirketin içerisinde Sixa ve Averon gibi Doğu Avrupalı girişimciler tarafından kurulmuş 6 tane şirket yer alıyor.

En çok yatırım alan şirketler, Carbon, Ozzy, Insider, Averon, Sixa ve BillionToOne olurken, bu şirketler Sequoia, Lightspeed, Two Sigma, Avalon, Builders, Tandem ve UpHonest gibi önde gelen yatırım fonları tarafından fonlandı.

Yatırım alan şirketlerin 9 tanesi, 500 Startups'ın Seed programına katılarak Amerika fonundan yatırım aldı. Ayrıca Movielala'nın Gfycat'e satılması ile fon, kısa süre içinde ilk exit'ini yaşadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.