Turkcell, Lifecell Ventures ile dijital servislerini operatörlere sunuyor

Turkcell, Lifecell Ventures ile dijital servislerini operatörlere sunuyor

Barcelona'da düzenlenen MWC 2018 kapsamında önemli bir toplantı düzenleyen Turkcell, Lifecell Ventures ve dijital servisleri ile ilgili önemli detaylar paylaştı. Lifecell Ventures şirketi ile birlikte dijital servislerini yurt dışındaki operatörlerin kullanıma sunmayı planlayan Turkcell, dijital ihracat dönemine başlıyor.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu‘nun paylaştığı bilgilere göre artık dünyadan dileyen her operatör Lifecell Ventures tarafından sunulan BiP, fizy, Dergilik, Lifebox, Hesabım, Paycell, Hızlı Giriş, Upcall ve RTM gibi servisleri müşterilerine sunabilecek.

İlk anlaşma Moldcell ile yapıldı

Türkiye’nin son yıllarda her alanda kendi teknolojilerini geliştirmeye başladığını belirten Terzioğlu, dijital ihracatın öneminin altını çizdi. İlk iş birliğini Moldova merkezli bir operatör firması olan Moldcell ile gerçekleştiren Lifecell Ventures, iletişim ve yaşam platformu olan BİP ve Lifebox servisini Moldcell'e lisanslamış oldu.

Turkcell olarak telekom sektörüne yeni bir soluk getirmek istediklerini belirten Terzioğlu, Lifecell Ventures ile dünyanın her yerindeki tüketicilere dijital iletişim, eğlence, müzik, TV, ticaret ve e-ticaret uygulamalarıyla bulut çözümleri sunmaya başladıklarını dile getirdi.

Normalde bir telekom operatörünün müşterileriyle ilişkisi günlük 31 dakikalık arama-aranma süresi olduğunu belirten Terzioğlu, Turkcell'in ise ürün ve servisleri sayesinde günün 1440 dakikasının her anında müşterilerinin yanında olmak istediğini paylaştı. Şu anda Turkcell, 31 dakikalık arama süresine ek olarak TV+ ile 63, BiP ile 46, fizy ile 24, Dergilik ile 27 dakika daha müşterileri ile ilişki kuruyor.

Lifecell Ventures ve dijital servislerinin yanı sıra yeni teknolojilerini de Barcelona'da görücüye çıkaran Turkcell, araç takip sistemleri üzerine yoğunlaşan Kopilot ve hem geleneksel hem de profesyonel tarım yapanlar için kolaylıklar sağlayan Akıllı Tarım cihazını tanıttı.

Sahip olduğunuz aracın performansı ve sürüş deneyimiyle ilgili bilgilerin gerçek zamanlı izlenmesini sağlayan Kopilot, klasik bir araç takip hizmetinden farklı olarak kullanım detayları, seyahat günlüğü, sürücü davranışı, sürüş modları ve bildirimleriyle aracınızla ilgili her şeyi kontrol altında tutmanızı sağlıyor.

Akıllı Tarım cihazı ise tarladaki mahsulde verimliliği arttırmak ve mahsul kalitesini yükseltmek için çiftçiye çevre, hava ve toprak koşullarıyla ilgili bilgi akışı sağlıyor. Ortaya çıkan riskli durumları analiz ederek tarlanın sulanması ya da ilaçlanması gerektiğini tespit edebilen Akıllı Tarım cihazı, çiftçiye cep telefonuna kurulan mobil uygulamayla önceden bildirim gönderebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.