Google Asistan yıl sonuna kadar 30'dan fazla dili destekleyecek

Google Asistan yıl sonuna kadar 30'dan fazla dili destekleyecek

Google Asistan, yıl sonuna kadar dil skalasını genişleterek Android telefonların yüzde 95'inde hizmet verebilecek. Google dün yaptığı duyuruda Google Asistan'ın yakında çok dilli bir yapıya dönüşeceğini belirtti. Artık hayatlarında birden fazla dil ile iletişim kuran kullanıcılar aynı şekilde Asistan ile de bu şekilde iletişim kurmaya devam edebilecek.

Bu ikinci özellik ile Asistan, evlerinde anadillerini kullanan ancak iş yeri ya da arkadaşlarının yanında yerel dili konuşan kullanıcıları hedeflemiş oluyor. Aslında bir çok dili anlama kapasitesine sahip olan Google Asistan, diller arası geçiş yapma konusunda bir akıcılığa sahip değildi. Zira bu geçiş için uygulamanın dil ayarlarında değişiklik yapmanız şarttı. Ancak bu özellik sayesinde hangi dilde olursa olsun Asistan ile konuşmalarınıza normal bir şekilde devam edebiliyorsunuz.

Yıl sonuna doğru yayınlanacak olan çoklu dil özelliği ilk olarak İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde kendini gösterecek. Ancak şirket zamanla yeni dillerin de ekleneceğini belirtiyor. Google Asistan'ın global kullanımının gün geçtikçe arttığını da belirtelim. Asistan bu yıl 8 dil ile başladığı bu yolculuğa 30'dan fazla dil ekleyerek devam ediyor.

Geçtiğimiz birkaç ay içinde Asistan, Android telefonlarda ve iPhone'larda Danca, Felemenkçe, Hintçe, Endonezyaca, Norveççe, İsveççe ve Taylandca konuşmayı öğrendi. Yıl sonunda ise dünya çapındaki Android telefonların yüzde 95'inde Google Asistan çalıştırılması bekleniyor.

Bu yeni dil özellikleri Google Asistan'ın, Siri ve Alexa karşısındaki en güçlü silahı olabilir. Zira iki ürününde dil desteği oldukça sınırlı. Her ne kadar Amazon Echo'yu farklı pazarlarda piyasaya sürmüş olsa da henüz ürünü her bir pazar için düzenlemiş değil. Sadece İngilizce, Almanca ve Japonca konuşan Alexa'nın karşısında ise konuşabildiği 20 dil ile Siri duruyor.

Google rakiplerinin karşısına dil desteğini yanı sıra yeni bir Assistant Mobile OEM programıyla da çıkıyor. Gelecek haftadan iibaren mobil telefon üreticilerinin Asistan destekli ürünler ortaya koymasının sağlayacak olan Google, rakiplerinin uyum sağlayamadığı pazarlarda lider olmaya hazırlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.