Araba kategorisini yayına alan letgo, Türkiye'de en fazla araba listeleyen servis oldu

Araba kategorisini yayına alan letgo, Türkiye'de en fazla araba listeleyen servis oldu

ABD'de emlak pazarına giriş yapan letgo Türkiye'de yeni yayına aldığı araba kategorisine dair detayları paylaştı. Dünyadaki 3 ofisinden biri olan New York'ta detayları aktaran letgo'nun diğer iki ofisi ise Barselona ve İstanbul. Girişimcilik hikayesi dikkat çeken letgo'nun kurucu ortaklarından Alec Oxenford'un Türkiye'ye olan ilgisi ise oldukça şaşırtıcı.

Letgo New York ofisi

1999'da eBay'in Güney Amerika versiyonu olan DeRemate.com'un kurucu ortaklarından biri olan Oxenford girişimi 2005'te eBay'e sattıktan sonra listeleme servisi OLX'i kuruyor. Aslında bu seferde de ABD'de iyi iş yapan girişimlerden Craiglist'i örnek alıyor. Facbeook'un ilk yatırımcılarından Peter Thiel de başta olmak üzere General Catalyst ve Naspers'ın da aralarında bulunduğu yatırımcılardan 28,5 milyon dolar yatırım alıyor. Ve devam eden süreçte letgo'yu kuruyor. Web 1.0'da DeRamete'i, Web 2.0 döneminde OLX'i, kendisinin Web 3.0 olarak tanımladığı mobil odakta ise letgo'yu hayata geçirdiğini belirten Oxenford'un Türkiye odağındaki heyecanı ise dikkat çekici.

Letgo Türkiye'de en çok indirilen ilk 5 uygulamadan biri

Alec Oxenford

Dünya çapında 75 milyonu aşkın üyesi olan ve 200 milyonu aşkın listeleme yapan letgo'da kullanıcıların birbirlerine günde 9 milyon mesaj gönderiyor. Dünyada durum böyleyken 3 ofisten birinin neden Türkiye olduğu ise letgo'nun App Annie raporunada gizli.

Türkiye'de en çok indirilen ilk 5 uygulama arasında yer alıyor. Aslında bu bilgi Oxenford'un Türkiye'ye olan heyecanı için oldukça yeterli görünüyor. Dünyada her ülke için belirli pazarlama bütçesiyle deneme atışları yaptıklarını belirten kurucu ortak Türkiye'nin ilgisine oldukça şaşırmış. İlk ilgi sonrasında devam eden dönemde ise Oxenford, Craiglist'e karşılık mobil yatırımla letgo'nun ABD pazarında büyümesini beklediklerini ama Türkiye'de bu denli bir büyümeyi beklemediklerini de dile getirdi.

Rakamlar da Alec Oxenford'un heyecanını ortaya koyuyor. Webrazzi sahnesinden hatırlayacağınız letgo Türkiye Pazarlama Direktörü Onur Kavak'ın paylaştıklarına göre 22 milyonun üzerinde ürün aktif olarak letgo'da satışta. 22 milyon ürün cidden inanılmaz bir pazar yeri, bunun haricinde satıcıların aylık 5 milyonun üzerinde yeni listeme yaptığını da paylaşalım. Listelemenin ötesinde satıcıların yüzde 80'inin ayda en az bir ürününü satması ise yaratılan pazar hacmi konusunda oldukça önemli bilgiler veriyor.

Letgo'nun yeni kategorisi: Araba

Gelelim letgo'nun yeni kategorisi Araba'ya. Araba'nın letgo’nun en popüler ve en hızlı büyüyen kategorilerinden biri olduğunu dile getiren Kavak, Türkiye'de yılda 7 milyonun üzerinde ikinci el araç satıldığını belirtiyor. Sahibinden'de 463 bin ilan olmasına karşılık letgo'nun 500 binin üzerinde aktif araç ilana sahip olması letgo'nun bu kategoriye olan ilgisini ortaya koyuyor.

Yeni bir girişim olmasına rağmen görüntü tanıma özelliğiyle hızlı ilan verilmesine olanak tanıyan letgo'nun araba kategorisindeki filtreleri ise yeterli değil. Ülkemizde araba aranırken marka kadar önemli bir detay yakıt, vites ve kilometre filtreleri.

İlerleyen süreçte geliştirmelerle gelecek olsa da, araba arayan bir insanın bakacağı ilk özelliklerden olan bu 3 detay letgo'da olmamasına rağmen 500 binin üzerinde arabayı listemesi oldukça manidar. Görününen o ki Sahibinden'in yıllık ücretsiz bir ilan limiti ile gelen müşterilerin alternatif arayışını letgo doldurmuş. Rekabetin hem fiyatlara hem de ürünün geliştirilmesine yansıyacağı aşikar. Bakalım önümüzdeki günlerde bu ikili arasındaki rekabette bizleri neler bekliyor?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.