Litvanya Merkez Bankası, Bankera'nın 100 milyon euroluk ICO'sunu incelemeye aldı

Litvanya Merkez Bankası, Bankera'nın 100 milyon euroluk ICO'sunu incelemeye aldı

Litvanya Merkez Bankası, geçen hafta yayınlanan yerel bir ICO'yu menkul kıymet olarak incelemeye aldığını açıkladı.

15 Şubat tarihinde yapılan açıklamada Litvanya Merkez Bankası, blockchain tabanlı banka kuruluşu Bankera ile iletişime geçtiklerini bildirdi. Bankera’nın ICO'su iki farklı web sitesinde yayınlanmış ve 80 milyon Euro fon toplamayı başardığını belirtiyordu. ICO'nun resmi web sitesi bu hafta son bulacak ICO'nun 100 milyon Euro'nun üzerinde fon toplayacağını belirtiyor.

Merkez bankası, Bankera’nın iş planının sağladığı bilgiler ışığında şu ana kadar 80 milyon Euro fon toplamayı başaran ICOnun Menkul Kıymetler Yasası kapsamına girdiğini ve bu nedenle mevcut şartlara uygun olarak yürütülmesi gerektiğini açıkladı. Ayrıca merkez bankası menkul kıymet özelliklerine sahip yatırım araçlarının yaygınlaştırılması ve tanıtılmasına ilişkin yasal işlemlerin gerekliliğine de dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.

Litvanya Merkez Bankası geçtiğimiz sonbaharda, blok zinciri kullanım ve uygulamaları üzerine bir yayın hazırlamıştı. ICOlara ilişkin bu demeç verme furyası geçtiğimiz Temmuz ayında ABD Menkul Kıymetler Borsası ve Borsa Komisyonunun ICOların menkul kıymetler olarak sınıflandırılabileceğini açıklamasından sonra başladı. Son olarak İsviçre’nin mali düzenleme komisyonu geçen hafta ICOları menkul kıymet olarak sınıflandıracağını belirtmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.