Ford'un yerli aracı Custom, 2019'da elektrikli hibrit versiyonu ile karşımızda olacak

Ford'un yerli aracı Custom, 2019'da elektrikli hibrit versiyonu ile karşımızda olacak

Elektrikli araçların piyasada ivme kazanmasıyla büyük otomobil üreticilerinin ne yapacağı merak konusu haline gelmeye başlamıştı. Dünyanın otomotiv devlerinden olan Ford'un bir hibrit model piyasaya sunmak yerine, yaptığı yatırımı tek seferde yaparak tüm araçlarını zamanı geldiğinde elektrikli modellerle değiştirmeyi istediği konuşuluyordu. Ford, ilk elektrikli otomobilini 2020'den önce piyasaya sürmeyeceğini de söylüyordu.

Ford Motor Company'nin ağır ticari araç küresel mühendislik merkezi olan Ford Otosan'ın Genel Müdürü Haydar Yenigün, Gölcük fabrikasında Custom’ın kapasitesini artırmak üzere yatırım yaptıklarını ve Custom PHEV (Plug-in Hybrid Electrical Vehicle) modelinin 2019’da pazara sunulacağını söyledi.

Ford Otosan Tourneo Custom ile Transit Custom'ın hibrit versiyonlarını üretecek, ayrıca Tourneo Custom PHEV'de hem elektrikli hem konvansiyonel motor yer alacak. Hibrit Tourneo’lar Avrupa’ya ihracatın dışında iç pazarda da satılacak.

Ford Otosan, elektrikli araç üretiminin yanında Türkiye’nin ilk yerli şanzımanını üretmeye hazırlanıyor. 50 milyon euro yatırım yapacak olan şirket, şanzıman ile kamyon üretiminde yerlilik oranını parçada yüzde 90, ciroda ise yüzde 75’e çıkaracak. Ford, böylece tamamen kendi geliştirdiği vites kutusunu kullanacak. Bunun sonucunda da Cargo, Türkiye’nin en yüksek yerliliğe sahip ağır ticari aracı olacak.

Yerli şanzımanın 2020’den itibaren hem manuel hem de otomatik versiyonuyla kullanılacağını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.