Görsel içeriklerin çalınmasını engellemek isteyen Google "resmi görüntüle" seçeneğini kaldırdı

Görsel içeriklerin çalınmasını engellemek isteyen Google

Bu ayın başlarında, Google ve Getty Images, Google görsellerde Getty görüntülerine izin verecek bir lisans anlaşması yaptığını açıkladı. Bu anlaşma sonucunda Google, siber korsanlığı aza indirgemek için görseller üzerinde bazı temel değişiklikler yapmayı kabul etti ve bunlardan ilki bugün hayata geçirildi.

Getty Images'a göre Google'ın görsellerinde yer alan "görüntüle" seçeneği, gizlilik haklarını ihlal ediyor ve siber korsanlığa neden oluyordu. Bu sebeple Google'da arattığımız görsellerde çıkan "görüntüle" seçeneği artık kullanıma kapatıldı. Kapatıldı ama ne işe yarıyor diye soru akıllara geliyor. Her ne kadar görselleri görüntüle seçeneği kullanıma açık olmasa da görselin üzerinde sağa tıkladığımızda görseli yeni bir sekmede açmaya devam edebiliyoruz.

Google görsellerinde yapılan tek değişiklik bununla da bitmiyor. Resmi açıp sağa tıkladığımızda çıkan "resmi Google'da ara" ibaresi de artık mevcut değil. Ancak bu değişim, o kadar büyük değil. Görüntüyü arama çubuğuna sürükleyerek görüntü aramayı yapabileceksiniz ve Google, bir arama sonucuna tıkladığınızda ilgili resimleri hala görüntüleyecek.

Google'ın fotoğrafçıları korumak ve web sitelerine trafik çekmek için hayata geçirdiği bu uygulamadan sonraki hamlelerini ise merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.