Artık Google'ın da "Hikayeler" özelliği var: AMP Stories

Artık Google'ın da

Son dönemlerde sosyal medya kullanıcıları arasında fazlasıyla benimsenen bir  özellik var; hikayeler. Nereye bakarsak bakalım sürekli karşımıza çıkan bu özelliği kullanan, hepimizin çok yakından tanıdığı bir platform daha gündemde. Artık, arama motoru devi Google da Instagram, Facebook ve Snapchat'in ardından hikayeler özelliğini kullanacak.

Google'ın AMP Stories adını verdiği uygulama, geçtiğimiz akşam Google Developers üzerinden tanıtıldı. Mobil üzerinden kullanımın daha kolay olması amacıyla AMP ile çalıştıklarını belirten Google yetkilileri, bazı hikayelerlerin metin yoluyla en iyi şekilde anlatılacağını vurgularken, bazılarının da en iyi resim ve videolarla ifade edileceğini de eklemeyi unutmuyor. Öncelikli olarak mobilde kullanacağımız AMP Stories'de haberler, listeler gibi içerikler hikaye formatında paylaşılacak, tıpkı diğer platformlarda olduğu gibi mevcut hikayeye tıkladığımızda bir sonrakine geçebileceğiz.

Google her ne kadar, özgün bir şekilde hikayeler özelliğini kullanıma açtığını söylese de Snapchat yetkilileri bu duruma biraz sinirlenmiş görünüyor. Snapchat'in Discovery özelliği gibi bir sistemle çalışacak olan AMP Stories'in Snapchat'ten içerik ve reklam çaldığı öne sürülüyor. Hal böyle olursa Snapchat, AMP Stories'e erişimin önce kendi uygulamasından geçmesini talep edebilir gibi duruyor.

AMP Stories'in Snapchat'e gölge düşürecek yanı ise hiç şüphesiz daha fazla kullanıcıya ve medya organına ulaşabilecek olması. Facebook ve Instagram'dan yakında daha büyük bir hamle gelir mi bilinmez ama Google bu özelliği ile kendini bir tık daha ileriye taşımayı başardı diyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.