Artık e-Devlet üzerinden soyağacınızı sorgulayabileceksiniz

Artık e-Devlet üzerinden soyağacınızı sorgulayabileceksiniz

Aile geçmişini merak edip her yerde arayanlara ve nihai bir sonuca ulaşamayanlara e-Devlet'ten güzel bir haber var; artık e-Devlet sistemi üzerinden soyağacınızı sorgulayabiliyorsunuz. Hakkında uzun zamandır yazılıp çizilen, fakat ne zaman kullanıma açılacağını bir türlü kestiremediğimiz soyağacı sorgulama işlemi gün itibariyle aktif olarak kullanılabiliyor.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından veritabanı e-Devlet'e entegre edilen sistem sayesinde ailenizin 1800'lü yıllarına kadar dönebiliyor, ailenizi daha yakından tanıyabiliyorsunuz.

Soyağacınızı nasıl sorgulayabilirsiniz?

Kişiye özel kullanıcı adı ve şifrenizle, e-Devlet resmi sitesi olan https://www.turkiye.gov.tr adresini açarak, kullanıcı girişi bölümünden giriş seçeneklerinden birini seçerek giriş yapın. Daha sonra "Hizmetler" kısmına gelerek "Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü" kategorisini seçin. Bu bölümde alt kategorilerinde "Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama" seçeneğini seçin ve aile geçmişinizi öğrenmeye başlayın.

Ayrıca hatırlatalım; Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama sistemi ilk gününde inanılmaz bir talep gördü, bu yüzden giriş konusunda kısa süreli de olsa sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Güncelleme: e-Devlet Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama sayfasına giriş yapanlar “Yapılan teknik bir çalışma nedeniyle hizmet sunulamamaktadır.” uyarısıyla karşılaşıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.