Apple Watch, diyabeti yüzde 85 doğruluk oranı ile tespit edebiliyor

Apple Watch, diyabeti yüzde 85 doğruluk oranı ile tespit edebiliyor

Geçtiğimiz Kasım ayında Apple Watch'ın yüksek tansiyon ve uyku apnesini tespit edebildiğini sizlere aktarmıştıkCardiogram kurucusu Brandon Ballinger paylaştığı yeni araştırma raporuna göre Apple Watch, diyabeti yüzde 85 doğruluk oranı ile tespit edebiliyor.

Cardiogram ve California San Francisco üniversitesinin iş birliği ile hazırlanan rapor, 14 bin Apple Watch kullanıcısının verileri ile oluşturuldu. Yapılan araştırmada Apple Watch'ın kalp atış hızı algılayıcısı sayesinde 462 Apple Watch kullanıcısının diyabet olduğu tespit edilmiş.

14 bin Apple Watch kullanıcısından alınan verilerin Cardiogram'ın DeepHeart adındaki teknolojisini eğitmek için kullanıldığını da ekleyelim. Sadece Apple Watch ile çalışmayan DeepHeart, kalp atış sensörüne sahip olan diğer giyilebilir teknoloji cihazları ile de çalışabiliyor.

Yüksek doğruluk oranları

Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz yılın Mayıs ayında Apple Watch'ın 97 başarı oranı ile anormal kalp ritimlerini tespit edebildiğini ortaya çıkmıştı. Ardından gelen araştırma raporları ise Apple Watch'ın yüzde 90 doğruluk oranı ile yüksek tansiyonu ve yüzde 82 doğruluk oranı ile uyku apnesini tespit edebildiğini ortaya koymuştu.

Günümüzde sadece kullanıcısına bildirimleri göstermek için kullanılan giyilebilir teknoloji ürünleri, gelecekte sağlık sektörünün en önemli parçalarından biri haline gelecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.