Mercedes, Instagram'da yaptığı paylaşım için özür diledi

Mercedes, Instagram'da yaptığı paylaşım için özür diledi

Mercedes, geçtiğimiz günlerde Instagram'da paylaştığı fotoğrafın altına, Tibet'in Nobel Barış Ödülü sahibi ruhani lideri Dalai Lama Tnezin Gyatso'nun bir sözünü yazdığı için özür diledi.

"Olaylara her açından bak, böylelikle daha açık olacaksın." sözüne sinirlenen Çin hükümetinden, Çin'in mikroblog platformu Weibo üzerinden özür dileyen Mercedes, durumdan ötürü derin bir üzüntü duyduğunu açıkladı. Çin hükümeti tarafından "ayrılıkçı" olarak tanımlanan Dalai Lama, 1959 yılında yaşanan olaylardan sonra Tibet'ten ayrılmıştı.

Mercedes'in paylaşımı anında silinmiş olsa da kişilerin aldığı ekran görüntüleri Çin medyası tarafından yayınladı ve paylaşım tüm ülkede büyük bir tepki topladı.

"Çin kültürünü ve değerini anlıyoruz, aynı olay bir daha yaşanmayacak." diyen Mercedes'ten önce ise Zara ve Delta Hava Yolları da Tibet'i ülke olarak gördüklerini söyledikleri için Çin tarafından kınanmıştı.

Çin'de Instagram'a erişim yok

Her ne kadar Çin hükümeti Mercedes'in paylaşımına sinirlenmiş olsa da ülkede birçok platforma erişim yasak. Instagram, Facebook, Twitter ve çoğu Google servisine erişimin olmadığı ülkede, bu platformlara ulaşmak için özel bir ağ kullanmak gerekiyor.

Sonuç olarak Mercedes, aslında erişimin olmadığı bir paylaşım için özür dilemiş oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.