Banco Santander’dan Ripple tabanlı ödeme uygulaması

Banco Santander’dan Ripple tabanlı ödeme uygulaması

İspanya’nın en büyük bankalarından biri olan Banco Santander, 2018 yılı birinci çeyreğinde Ripple blok zinciri tabanlı kişisel ödeme uygulamasını hizmete alacağını duyurdu.

Gelelim detaylara; İspanya, Brezilya, İngiltere ve Polonya olmak üzere 4 farklı ülkede kullanılabilecek. Uygulama “3 tık 40 saniye” sloganı ile perakende bankacılık müşterilerini hedef alıyor. Uygulamaya dair ilk bilgiler bankanın 2017 bilanço sunumunu yayınlaması ile ortaya çıktı.

Banco Santander uygulamayı 2016 yılının Mayıs ayından beri USD, GBP ve EUR cinsinden ödemeler üzerinde denemelerini zaten yapıyordu. Özellikle euro ödemeleri 21 farklı ülkede uyumlu olsa da dolarla sadece ABD’ye ödeme yapılabiliyor. Görünen, Ripple tabanlı uygulamanın kullanımı önümüzde ki yıllarda dört ülke ile sınırlı kalmayacak.

Son 18 aydır Santander çalışanları uygulamayı, ApplePay üzerinden 10 ila 10 bin pounluk ödemeler yapmak için test ediyor. Ripple CEO’su Brad Garlinghaus, uygulamanın bu yılın ilk çeyreğinde yayınlanacağı haberlerini sosyal medya hesabından doğruladı.

Banco Santander’in girişim sermayesi fonlarından biri olan InnoVentures, 2016 yılı Eylül ayında Ripple tarafından yapılan A serisi fonlamaya katılarak Ripple şirketinde yatırımcı olmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.