Instagram'a işletmelerin çok beklediği özellik yarım da olsa geldi: İçerik zamanlama

Instagram'a işletmelerin çok beklediği özellik yarım da olsa geldi: İçerik zamanlama

Instagram, dün sosyal medya yöneticilerinin uzun zamandır beklediği bir değişikliği hayata geçirmek üzere adım attı. API yenilenmesine giden Instagram, işletme hesaplarının platformunda gönderi planlayabilmesini mümkün hale getiriyor.

Şimdiye kadar Buffer gibi üçüncü parti uygulamalar ile içeriklerin belirlenen bir saatte telefonunuzda hatırlatıcı niteliğinde belirmesini sağlayabiliyordunuz. Instagram'ın planlamaya en yakın aracı ise taslak olarak kaydet özelliğiydi. Bu özellik sayesinde kullanıcılar düzenleme işlemine daha sonra devam etmek üzere fotoğraflarını yükleyebiliyordu.

Şimdilik sadece API olarak yayınlanan bu özellik, ne yazık ki Instagram uygulamasında mevcut değil. Üstelik henüz reklamları da kapsamıyor. Yine de özellik ; Buffer, Hootsuite, Sprout Social veya SocialFlow gibi araçlar üzerinden kullanılabilecek. Instagram, API'ın tüm Facebook Pazarlama Ortakları'na ve Instagram Ortakları'na  açık olacağını ifade ediyor.

API'ı kullanan ilk ortaklardan biri olan Hootsuite'in CEO'su Ryan Holmes bu konuda şöyle bir açıklamada bulundu:

Instagram içeriklerini planlamak ve paylaşmak; 16 milyon kullanıcımızın bir numaralı isteğiydi. Artık kullanıcılarımız geniş çapta içeriği, birden fazla ekip üyesiyle ve birden fazla hesapta kolayca ve güvenli bir şekilde yönetebilir. Hootsuite bunu gerçekleştirmek için Instagram ile ortaklık yapmaktan heyecan duyuyor.

Bu gelişmeler ve açıklamalar ışığında Instagram'ın API'ndan yalnızca büyük medya şirketlerinin faydalanabileceğini söyleyebiliriz. Ne de olsa küçük işletmeler, sadece Instagram'da gönderi planlamak için üçüncü parti şirketlere ödeme yapmak istemeyecektir.

Bu arada Instagram'ın API'nda gerçekleşen tek değişim bu değil. Dün, bu özellikle birlikte Instagram’ın API platformunda revizyona gidileceği de duyuruldu. 31 Temmuz 2018'de başlayacak olan yenilenme süreci 2 yıl boyunca devam edecek. Bu süreçte eski API, Instagram Graph API ile yer değiştirecek. Yeni Instagram Graph API'ı işletmelerin Instagram'daki istatistiklerini ve ölçümlerini analiz edebilmenizi sağlıyor. Bunun yanı sıra yorumların moderasyonu ve işletmelere gelen mentionlarına erişme ve cevaplama olanağına sahip.

Instagram Graph API sunduğu bir başka yeni özellik ise, işletme profil bilgilerini ve medyayı görüntüleme olanağı sunan işletmeleri keşfet özelliği. Şirket,bu özelliklerin yalnızca işletmelerle sınırlı kalmayacağını belirtti. Instagram, işletme dışındaki profillere yönelik desteğin 2019 yılının ilk çeyreğinde başlayacağını ifade ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.