Amazon, JPMorgan ve Berkshire Hathaway birlikte bir sağlık şirketi kuruyor

Amazon, JPMorgan ve Berkshire Hathaway birlikte bir sağlık şirketi kuruyor

Amazon, Berkshire Hathaway ve JPMorgan Chase, çalışanları için artık özel sağlık şirketlerinden hizmet almak yerine kendi sistemlerini kurmaya karar verdi. Bu konuda işbirliği yapmak üzere harekete geçen üç şirket, kuracakları bağımsız işçi sağlık şirketi sayesinde sadece çalışanlarına ve ailelerine sosyal yardım ve bakım teklifleri sunacak.

Kurulacak şirketin hedefi yalnızca bu üç şirketin çalışanlarını kapsayan sağlık ve bakım hizmeti sunmak. Dolayısıyla şirketin başka kişilere hizmet vermesi ve kar amacı güden bir şirket gibi teşvik tedbirleriyle ya da kısıtlamalarla karşılaşması söz konusu değil. Şirketlerin uzun dönem planı olarak karşımıza çıkan bu gelişme, sağlık hizmetini üçüncü parti şirketlerden alırken ortaya çıkan rahatsızlığı ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Çünkü üçüncü parti şirketler hizmet verirken genelikle kendi karlarını ve gelir tablolarını gözetiyor.

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos bu yeni yatırım hakkında yaptığı açıklamada; Her ne kadar üç ortak; sağlık sistemine bir hizmet sağlayıcı olarak girmenin zorluk dereceleri konusunda açık göz davranmış olsa da;  ekonomideki sağlık yükünü hafifletirken, çalışanlar ve aileleri için sonuçların iyileştirilmesi hedefinin çabaya değer olduğunu söyledi.

Berkshire Hathaway'in CEO'su Warren Buffet ise "Sağlık maliyetlerini suni olarak yükseltmek, Amerikan ekonomisindeki aç bir bağırsak kurdu gibi davranmaktır." dedi. JPMorgan Chase'in başkanı Jamie Dimon da buradaki nihai hedefin, ABD çalışanlarına, ailelerine ve potansiyel olarak tüm ABD vatandaşlarına fayda sağlayan çözümler yaratmak olduğunu söyledi.

Henüz erken aşamda olan bu teorik şirketin hayata geçmesi zaman alabilir. Yapılan basın duyurusunda, ilk olarak her organizasyondan yöneticilerin bulunduğu bir yönetim ekibi oluşturulacağı ifade ediliyor. Ardından yönetim ekibinin daha uzun dönemli bir yönetim yapısı oluşturması  ve yakın gelecekte merkez kampüste faaliyete geçmesi bekleniyor.

İlk etapta teknolojinin maliyetleri nasıl azaltabileceğine odaklanacak olan şirket, üç şirketin de çalışanlarına kaliteli hizmet vermeyi arzu ediyor. Fakat Jamie Dimon'un açıklamasını göz önünde bulundurduğumuzda şirketin bir kaç yıl içinde tüm ABD'ye hizmet vermek üzere harekete geçmesi muhtemel.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.