San Francisco’lu iki girişim, blockchain üzerinde sigorta poliçeleri için bir araya geldi

San Francisco’lu iki girişim, blockchain üzerinde sigorta poliçeleri için bir araya geldi

San Francisco'da merkezcil olmayan bir AirBnB yaratma amaçlı Bee Token ve finansal hizmetler platformu WeTrust bir araya gelerek topluluk kaynaklı güvenlik mevduatlarına dayalı bir sigorta platformu oluşturmayı amaçlıyorlar. Başka bir deyişle Bee Token’ın kullanıcılarından aldığı depozitolar hem mülk sahipleri hem de kiralayanlar için sigorta fonu olarak kullanılacak.

İki girişim, kiracılar ve mülk sahiplerinin güvenilirlik bilgileri de dâhil olmak üzere birçok bilgiyi kendi aralarında bir platform ile paylaşmayı hedefliyor. Olası bir mülk hasarına karşı yaptırılan sigorta poliçelerinin yüklü maliyetlerini çok aşağı seviyelere çekmeyi hedefleyen ortaklık, konut odaklı bir paylaşım ekonomisi yaratmanın peşinde olduklarını açıkladı.

WeTrust CEO’su George Li; BeeToken ile yaptıkları bu ortaklığın, çok karmaşık bir yapısı olan anti merkezcil sigorta poliçeleri ve benzer ürünlerin, farklı endüstriler arasında da uygulanmasında kendi platformlarının ne kadar avantajlı olduğunu göstereceğine inanıyor.

BeeToken kurucularından Jonathan Chou, SanFrancisco Chronicle gazetesine verdiği bir demeçte; öncelikli amaçlarının, hali hazırda kripto ekosisteminde olan insanlara hizmet vermek, kripto ekosistemine yeni insanları çekmeye çalışmaktan çok, kripto parası olanların paralarını harcayabilecekleri bir platform oluşturmak istediklerini belirtti.

BeeToken’ın kendi kripto parası (BEE) mevcut. Bu ayın sonunda toplam değeri 10 milyon dolarlık bir açık satış gerçekleşecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.