50 Cent Bitcoin milyoneri oldu

Geçmişi girişimcilik başarıları ile dolu olan 50 Cent (Curtis Jackson); rap albümleri dışında ilk başarılı yatırımını, daha sonra Coca-cola’nın 4.1 milyar dolara satın aldığı Glaceau şirketine yapmıştı.

Kendine ait giyim markası ve beslenme destek ürünleri de olan Jackson, 2014 yılında piyasaya çıkarttığı Animal Ambition albümünün satışları için Bitpay aracılığı ile bitcoini de ödeme yöntemi olarak kabul etmişti.

50 Cent’in de doğruladığı, magazin sitesi TMZ’de çıkan haberde o dönemki satışlardan 700 bitcoin kazandığı belirtildi. 2014 yılında 400 bin dolar eden bitcoinlerin bugünkü değeri 7-8.5 milyon dolar arasında. 50 Cent daha sonra sosyal medya hesabından o dönem kazandığı bitcoinleri tamamen unuttuğunu söyledi.

50 Cent, müzik endüstrisi içerisinde az sayıda bitcoin ile ödeme kabul eden insanlardan. Rock grubu Mastodon, gene 2014 yılında albüm satışları için Bitpay ile bitcoin ödemesi kabul etmeye başlamıştı. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında da İzlandalı şarkıcı Björk, son çıkarttığı Utopia albümü için farklı kripto ödeme yöntemlerini kabul edeceklerini açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.