Instagram Hikayeler’e GIF çıkartmalar geldi

Instagram Hikayeler’e GIF çıkartmalar geldi

Geçtiğimiz aylarda hikayelere iki yeni özellik kazandıran Instagram, dün Hikayeler’e GIF özelliğini eklediğini duyurdu. Kullanıcılar bu özellik sayesinde Hikayeler’de paylaştıkları fotoğraf ve videolarının üzerine çıkartma şeklinde hareketli GIF’ler ekleyebilecek.

İlk olarak Kasım ayında test edildiği basına sızan GIF çıkartmalar şu anda tüm kullanıcılara açılmış durumda. Eğer siz de Hikayenizde GIF çıkartmalarını kullanmak istiyorsanız, Hikayeler ekranının sağ üst köşesinde yer alan çıkartma sembolü üzerinden GIF çıkartmasına ulaşmanız mümkün. GIF çıkartmasına bastıktan sonra öne çıkanlar kütüphanesinden dilediğiniz GIF'i kullanabilirsiniz. Daha fazla GIF'e erişmek için ise arama çubuğu üzerinden anahtar kelimeleri aratarak GIPHY’nin kütüphanesinden yararlanmanız mümkün. Bu arada tek bir hikayeye eklenebilen GIF sayısında bir kısıtlama olmadığını da belirtelim.

GIPHY ve Facebook'un iş birliğiyle ortaya çıkan bu çalışma aslında bu iki şirketin beraber yürüttükleri ilk proje değil. İkili, Aralık ayında tanılan Messenger Kids için çocuklara uygun ve özel olarak seçilmiş bir GIF, çerçeve, çıkartma, maske ve çizim araçları kütüphanesi için de bir araya gelmişti. Haziran ayında kullanıcılara sunulan Facebook yorumlarına GIF desteği özelliğinde de bu ikilinin imzası var.

GIPHY destekli bu yeni özellik sayesinde modası geçmek üzere olan GIF'ler yeniden hayatımızın bir parçası haline gelecek gibi görünüyor. Bunun yanı sıra özelliğin Instagram'daki Hikaye kullanımını ve etkileşimini oldukça arttıracağı da kesin. Yine de Instagram'ın hikaye kullanımını arttırmak adına yeni adımlar attığını söylemek mümkün.

Bu amaçla önümüzdeki haftalarda Hikayeler’e yeni bir özellik daha geleceğini de duyuran Instagram, bu yeni özellik sayesinde kullanıcıların Hikayeler’de fotoğraf veya videolarını orijinal boyutlarında paylaşabileceğini de belirtti. Ekranda boş kalan alanları görsele uygun özel renk skalasıyla doldurulacağını açıklayan şirket, platformunda sıkça kullanılan 3. parti uygulamalara veda ediyor. Son aylarda bir çok yeni özellik tanıtan Instagram'ın belki de kullanıcılar tarafından en çok beklenen  özelliği bu olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.