Gmail kullanıcılarının yüzde 90'ı hala iki aşamalı doğrulama kullanmıyor

Gmail kullanıcılarının yüzde 90'ı hala iki aşamalı doğrulama kullanmıyor

Google yazılım mühendisi Grzegorz Milka, aktif Gmail kullanıcıların yüzde 90'ının iki adımlı doğrulama kullanmadığını söyledi. Gmail'in bu prosedürü neden zorunlu tutmadığı sorusuna ise Milka; kullanılır olma durumunu öne sürerek cevap verdi. Kaliforniya'da düzenlenen Usenix’s Enigma 2018 güvenlik konferansında bir sunum esnasında ortaya çıkan bu istatistik, kullanıcıların teknoloji hakkında ne kadar pervasız davranabileceğinin bir göstergesi.

2 Adımlı Doğrulama'yı ya da bir diğer adıyla iki faktörlü kimlik doğrulamasını etkinleştirdiğinizde, hesabınıza ek bir güvenlik katmanı eklediğinizi hatırlatalım. Hem şifrenizi hem de telefonunuza gönderilen bir kodu kullanarak oturum açmanızı sağlayan bu güvenlik önleminin yanı sıra şirket, e-posta kurtarma seçeneği eklemenizi tavsiye ediyor.

Bu arada basında yer alan haberlere göre 2 Adımlı Doğrulama kullanan kullanıcıların yüzde 10'undan fazlası SMS yoluyla gönderilen bir erişim kodu girerken sorunlarla karşılaşıyor. Diğer yandan bir çok site tarafından kullanılan 2 adımlı doğrulama, hardware token gibi yöntemlerle kolayca hacklenebiliyor.

Aslında Google daha önce 2 Adımlı Doğrulama sistemini yüksek profile sahip hacklemelere karşı güncelleyeceğini duyurdu ancak servis sadece üst düzey yöneticileri ve politikacıları kapsayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.