Yatırım sayısı ile dikkat çeken ACT Venture Partners'ın 2017 yılı özeti

Yatırım sayısı ile dikkat çeken ACT Venture Partners'ın 2017 yılı özeti

Geçtiğimiz yıl pek çok yatırım haberi ile karşımıza çıkan ACT Venture Partners, 2015 yılının Temmuz ayında kurduğu ACT Fonu ile 2017’de 12 yeni şirkete yatırım yaptı. 2017 yılında yaptığı yatırımlarla birlikte portföyündeki şirket sayısını 16’ya yükselten ACT Venture Partners, fikri mülkiyet temelli, rekabetçi ve özgün teknolojiler geliştiren girişimlere yatırım yapıyor.

27 yatırım turu gerçekleşti

Fon büyüklüğü 27,5 milyon euro olan ACT, 2017 yılında 1300 girişim, Ar-Ge projesi ve patenti inceledi. İncelenen projelerin büyük bir kısmının üniversiteler, teknoparklar ve hızlandırıcı programlar kanalıyla ACT’ye sunulduğunu da belirtelim. ACT Venture Partners, 2017 yılında toplam 19,7 milyon euroluk 27 yatırım turu gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen yatırım turlarından 12’si yeni şirket yatırımları olurken, 15 farklı yatırım turunda da portföyündeki şirketlere toplam 10 milyon euroluk takip yatırımları yapıldı. 2017 yılında ACT’in liderlik ettiği 7 yatırım turunda 500 İstanbul, ScaleX Ventures, Social Capital, Bluestein & Associates, Starters Hub Fund gibi kurumsal ve Erdem Yurdanur, Sinan Güler, Girişim Türk gibi melek yatırımcılar da yer aldı.

Yapay zeka ve makine öğrenme ön plana çıkıyor

ACT Venture Partners'ın yatırım yaptığı girişimlerin sektörel dağılımlarına baktığımızda ise yapay zeka ve makine öğrenme teknolojilerinin ön plana çıktığını görüyoruz. ACT Venture Partners portföyündeki 9 şirket yapay zeka ve makine öğrenme teknolojileri üzerinde çalışıyor.

ACT portföy şirketleri ülkemizde İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Eskişehir ve Bursa’da faaliyet gösterirken, yurt dışında ise San Francisco, Şikago, Boston, Berlin, Paris, Dubai, Londra, Oxford ve Lozan’da faaliyetlerini sürdürüyor. Son olarak ACT Venture Partners'ın ikinci fonunu 2018 yılı ikinci yarısında faaliyete geçirmeyi hedeflediğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.